• Akcia MŠ: Medzinárodný deň stromov 20.10.2017

          • V tento deň sme si povedali, prečo sú stromy pre náš život dôležité a čo všetko nám dávajú. Pri tejto príležitosti sme sa vybrali k jednému z najväčších stromov pred kostolom, zaspievali sme mu pesničku, objímali sme ho a sľúbili sme, že budeme stromy chrániť. Na našom školskom dvore deti zasadili gaštany, a teraz budeme čakať, či nám na jar vykuknú zo zeme:)

            Fotogaléria

          • 19.10.2017  Akcia: Premeny roka – štyri ročné obdobia

          • Vo štvrtok sa školský dvor premenil na štyri ročné obdobia. V domčekoch, ktoré charakterizovali ročné obdobie, bývali pani jeseň, pani zima, pani jar, pani leto. Pani učiteľky boli preoblečené za  ročné obdobie. Ďateľ motivoval deti príbehom chorého drozda, pre ktorého potreboval čerešne zo zázračného stromu.  Deti spolu s ďatľom hľadali u ročných obdobiach zázračný strom. Pri každom ročnom období plnili aktivity. Po splnení všetkých aktivít, deti získali zázračné čerešne pre ďatľa.

            Na záver dostali deti medaile štyroch ročných období, symbolický čerešňový koláčik. Deti odchádzali s dobrým pocitom, že pomohli ďatľovi (splnili sociálny rozmer). Takzvaným zážitkovým učením deti materskej školy i základnej školy spoznali premeny ročných období.  

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ a ŠKD - 29.9.2017 - „Svetový deň srdca"


          • Dňa 29.9.2017 deti z MŠ navštívili žiakov v ŠKD, kde si tento deň uctili rôznymi aktivitami. Rozprávali o tom, ako si udržať zdravé srdce, vytvorili zo svojich kresieb krásne veľké srdce a domov si odniesli „srdce na dlani", ktoré si obkreslením rúk a nalepením srdiečok vlastnoručne zhotovili. Na školskom ihrisku spoločne s p. učiteľkami vytvorili „živé srdce" zo svojich tiel ako symbol tohto dňa.

            Fotogaléria

          • Súťaž s Domestosom preškoly !!!!!!!!!!!!

          • Naša škola sa opäť zapojila do súťaže s Domestosom. Súťažiť sa začína od 1.10.2017.
            Milí rodičia pomôžte nám zmeniť tolety v MŠ, tým že budete hlasovať za fotografie aktivít detí, nahrávať účtenky. Každý hlas je dôležity a našej škole pomôže. Tento - krát sa nám možno podarí ziskať finančnú podporu na obnovu toaliet. Zaleží aj na Vás, koľko bodov získame.
            Viac informácci zíslate u pani učiteliek MŠ alebo na webe www.domestospreskoly.sk

          • AKCIA ZŠ A MŠ – 14.9.2017 – „Červený deň“

          • 14.9.2017 spolu s mládežníkmi, ktorí sú organizovaní v obecnom klube mladých hasičov naši žiaci a deti staršej vekovej skupiny zažili zaujímavé popoludnie. Na veľkom ihrisku si  mládežníci pripravili všetko potrebné na ukážku zásahu – vodnú priekopu, hadice, tunel,
            prekážku, kanistre s vodou, pumpu na vodu, cieľ hasenia aj uzly. Hneď v úvode nás privítali, predstavili svoju vedúcu (najmladšia z hasičov) a zásah sa začal. Veru bolo to veľmi rýchle a super organizované. Mládežníci boli veľmi ochotní a zásah absolvovali s každým žiakom a dieťaťom našej školy. Najskôr išli najstarší a skončili najmladší. Dúfame, že sme ich trošku naštartovali a veríme, že aj oni raz budú predvádzať zásah svojim mladším kamarátom.
            Ďakujeme veľmi pekne za ochotu mladým hasičom, želáme im veľa úspechov a na záver ich neminula sladká odmena.

            Fotogaléria

          • TAK SME ZAČALI!!!

          • Po 62 dňoch voľna sme sa znovu stretli v zdraví a radostní. Štvrtáci odišli, ale prišli znovu noví a šikovní prváci, ktorých privítala p. uč. Orlovská na svojej „palube“. Veríme, že sa bude celý rok dariť nielen prvákom, ale aj všetkým ostatným žiakom. Je pripravených množstvo aktivít a samozrejme to najpodstatnejšie - získavanie nových vedomostí.

            Fotogaléria

          • Koniec školského roku 2016/2017

          • 30.6.2017 sme slávnostne ukončili školský rok s názvom „2016/2017“. Je za nami plodný školský rok plný zážitkov, nových poznatkov, pocitov z výhry aj prehry, povzbudení od rodičov, úsmevov detí. Želáme všetkým pokojné, zaujímavé a bezpečné prežitie letných prázdnin.

            Fotogaléria

          • ​AKCIA MŠ: Rozlúčka s predškolákmi

          • Tak a je to tu zasa... koniec školského roku! Túžobne ho očakávajú školáci a tešia sa na veľké letné prázdniny. Deti v materskej škole význam letných prázdnin ešte veľmi nechápu, ale niektoré z nich už vedia, že keď sa prázdniny skončia, ide sa do školy! Áno... sú to predškoláci: teda tie deti, ktorým sa končí bezstarostné detstvo a navždy sa lúčia s materskou školou. V septembri zasadnú po prvý krát v skutočnej škole a pribudnú im nové povinnosti. 

            Roky, spoločne strávené v materskej škôlke, vytvorili pevné putá medzi učiteľkami a ich malými žiakmi. Bolo potrebné spoznať ich povahy, trpezlivo im pomáhať poznávať život okolo nás, viesť ich cestičkou z rodinného kruhu do kolektívu svojich vrstovníkov... a popritom rešpektovať individualitu každého dieťaťa. Nielen zlé, ale i dobré časy sa v živote raz skončia. Pre sedmich našich predškolákov prišiel čas opustiť svoje učiteľky v škôlke a zveriť sa do opatery nových učiteliek v škole. 

            Veľké poďakovanie patrí aj pani Draveckej, ktorá predškolákom upiekla chutnú tortu.

          • AKCIA ZŠ –12.6. – 16.6. - ŠKOLA V PRÍRODE

          • Žiaci a učiteľky našej školy sa v dňoch 12.6. – 16.6.2017 zúčastnili Školy v prírode v Starej Lesnej v hoteli Lesana. Bolo nám veru veľmi dobre – počasie vyšlo na jednotku s hviezdičkou, varili super a práca animátorov bola vynikajúca. Deti sa vyšantili, zahrali, zatancovali, skamarátili so žiakmi ZŠ Breznica okres Stropkov a upevnili kamarátske vzťahy medzi sebou.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ: EKOLOGICKÉ ZLIKVIDOVANIE MEDOVNÍKOV

          • 7.4.2017 

            V decembri 2016 sme získali certifikát za najvyšší medovníkový stromček na Slovensku. Celé Vianoce „náš krásavec – stromček“ skrášľoval vestibul našej školy. Prišiel čas, kedy bolo potrebné stromček odložiť, a tak sme prišli s novým nápadom. Medovníkový stromček urobí radosť aj druhýkrát, nie ľuďom, ale zvieratkám v spišskonovoveskej ZOO. Po dohode s pani riaditeľkou nám bolo dovolené medovníkmi uhostiť „mlsáča“ medu – medveďa. Boli dvaja –  medvedica Dáša a medveď Maťo. Zo začiatku boli k našim dobrotám nedôverčiví, ale po ovoňaní sa veru s chuťou do nich pustili. Deti si ďalej v sprievode p. riaditeľky ZOO prezreli zvieratká, ktoré sú už po dlhej zime vonku. Aquaterárium nám ukázalo svoje tajomstvá – ošetrovatelia a aj sladkovodné či morské ryby museli čakať za raňajkami až do nášho príchodu. Veru nie každý má možnosť vidieť ryby raňajkovať. Záver našej návštevy patril prezentácii o zvieratkách v našich lesoch. Našu pozvánku na túto zaujímavú akciu sme dali aj do pozornosti TV Reduty Spišská Nová Ves.

            Fotogaléria

          • POĎAKOVANIE

          • AJ NAPRIEK PREHRE VYSLOVUJEME VEĽKÉ POĎAKOVANIE VŠETKÝM, KTORÍ SA ZAPOJILI DO HLASOVANIA V PROJEKTE GESTO PRE MESTO A SNAŽILI SA NÁM POMȎCŤ ZÍSKAŤ FINANČNÉ PROSTRIEDKY NA VÝSTAVBU EKOUČEBNE.

          • Ďakujeme

          • Tak predsa sa podarilo vrámci zapojenia  do projektu s Domestosom v súťaži "Vezmite úroveň toaliet do svojich rúk!"

            Vyhrali sme poukážku v hodnote 260 Eur na nákup produktov Domestos. 

            Touto cestou ešte raz ďakujeme rodičom za posielanie bodov fotografiám aktivít detí.

          • Akcia: Mám básničku na jazýčku

          • 23.3.2017
            Deti zo školy sa stretli v triede materskej školy, aby si vypočuli, povzbudili a aj zatlieskali detičkám, ktoré sa naučili a predniesli básničku, alebo rozprávku. Rozhodovanie o najkrajšom prednese sme prenechali trojčlennej porote, ktorá pozostávala z pani starostky, Lucky Rochovej a pani vychovávateľky.Vystúpiť pred publikom a recitovať nebolo jednoduché, ale oni to zvládli a za odmenu im všetci  nie len zatlieskali. Všetke zúčastnené deti získali sladkú odmenu a diplom. Porota  vybrala najkrajšie básne a udelila 1. miesto Zarke Bednárovej, 2. miesto Matúškovi Molčanovi, 3. miesto Miškovi Molčanovi. Výhercom srdečne blahoželáme.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – 23.3.2017 – MARATÓN V PITÍ VODY

          • 23.3.2017

            V rámci Dňa vody sme v našej škole urobili niekoľko aktivít s environmentálnou tematikou na tému VODA - cez rozprávanie sa o vode a jej nezastupiteľnom mieste v živote človeka, zvierat, rastlín, ilustrovanie používania vody, ochrana vody až po zaujímavú aktivitu „Maratón v pití vody“. Úlohou žiakov si bolo priniesť fľašu minerálnej vody, plastové poháre a každú prestávku vypili toľko vody, koľko im ich telo dovoľovalo. Svoje výkony si merali a zapisovali, opisovali svoje pocity, prejavy na ich tele, povzbudzovali svojich kamarátov, komentovali význam vody vo svojom vlastnom živote. Zároveň sme na počítači sledovali film o putovaní kvapky vody – do čističky, do kanála, do rieky, do mora, do studne, do našich domácností. Následne si pozreli film o africkom kontinente a diskutovali o tom, že v skutočnosti nie je zlato a drahokamy to najcennejšie, čo na Zemi máme. Opäť sme pochopili ako nezastupiteľnou súčasťou je VODA V NAŠOM KAŽDODENNOM ŽIVOTE.

            Fotogaléria

          • Pestovanie rastliniek s deťmi

          • 20.3. 2017
            Prvý jarný deň sme s deťmi privítali v škôlke siatím semiačok kvetiniek  do nádob so zeminou. Deti pracovali
            pilne ako včeličky. A už teraz sa tešia z naklíčených rastliniek.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • 22.2.2017

            Tak ako každoročne aj tohto roku hľadáme mladé talenty v prednese poézie a prózy v súťaži Hviezdoslavov Kubín. Všetci žiaci školy sa prednesu zúčastnili, ba dokonca aj žiaci 1. ročníka, ktorí ešte do súťaže nie sú ani oficiálne zaradení. Našich sme podporili a veru s veľkou chuťou a odvahou to zvládli na jednotku s hviezdičkou. Víťazkou sa stala Valentínka Štrauchová (4. ročník), ktorá bude školu reprezentovať na okresnom kole. Tak jej všetci držme palce!

            Fotogaléria

          • Predškoláci na hodine u prváčikov

          • 2.3.2017
            Dnes sme zavítali na návštevu do prvej triedy. Predškoláci zistili, ako pracujú školáci v škole. Pani učiteľka zapájala do aktivít aj škôlkarov. Školáci zase ukázali svoju usilovnosť a radosť zo školy.  Škôlkarom sa v škole páčilo a už teraz sa tešia do školy. Ďakujem pani učiteľke  Mgr. Tkáčovej  i prvákom za prijatie na hodinu.

            Fotogaléria

          • 2 %

          • Vážení rodičia a priaznivci našej školy,

            obraciame sa na Vás touto cestou a prosíme o 2 % z dane. Získaná finančná čiastka pomôže Občianskemu združeniu rodičovského združenia ZŠ s MŠ  Domaňovce 30 pri organizovaní rôznych aktivít.

            Formulár vyhlásenia si môžete stiahnuť kliknutím TU.

            Ďalšie info nájdete kliknutím TU.

              Pomôžme si.

          • Karneval MŠ

          • Milí rodičia a priatelia,pozrite si, ako sme sa dnes na Karnevale zabávali:)Tancovali sme,predvádzali sme masky, súťažili sme v tom, kto najrýchlejšie zlíže šľahačku. Navštívila nás babička Gondová, ktorá si s nami zatancovala a Ježibabka Janka,ktorá nás zasa trošku vyobšívala svojou metlou:) Boli sme navštíviť našich kamarátov a súrodencov v škole a oni zasa navštívili nás. Jedli sme sladké šišky:)Bola to VEEEĽKÁ ZÁÁÁBAVAA!

            Fotogaléria

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ Domaňovce
      • Pevná linka: 053 449 21 84 Mobil: +421 910 918 177
      • Domaňovce 30, Domaňovce 053 02 053 02 Domaňovce Slovakia
      • 42083460
      • 2022636858
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje