• Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Žaci našej školy zapojili do oslavy Európskeho dňa jazykov,ktorý sa koná každoročne z podnetu Rady Európy. 

            -navštívili sme rôzne európske krajiny ako Česko, Chorvátsko, Maďarsko, Poľsko, Taliansko, Anglicko, Nemecko a naučili sme sa sa v ich jazyku povedať :

            "Dobrý deň., Ako sa máš?, Mám sa dobre., Ďakujem." 

        • Veselé zúbky
          • Veselé zúbky

          • ZUBOŽRÚT, čo tu u nás chceš...?

            Naučili sme sa umývať si správne zúbky, zaspievali sme si o Zubožrútovi, povedali sme si čo máme papať aby naše zúbky boli zdravé, biele, lesklé... 

            Každé dieťa dostalo zubnú kefku a púzdro.

        • Cvičenie v prírode
          • Cvičenie v prírode

          • vyskúšali sme si hod šiškami na cieľ, chodenie po kladine, pozorovali sme zabky, orly, zbierali sme huby, zaspievali sme si a stastne sa vrátili do školy...

        • Pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy, materskej školy  a zariadenia školského stravovania počas školského roka 2020/2021
          • Pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy, materskej školy a zariadenia školského stravovania počas školského roka 2020/2021

          • Od 2.9.2020 prebieha v škole riadne školské vyučovanie. Dochádzka na vyučovanie pre žiakov školy je povinná. Pre žiakov 1. stupňa sú rúška povinné len v spoločných priestoroch školy.

            Bližšie informácie o jednotlivých fázach:

            Zelená fáza: https://www.minedu.sk/data/att/16948.jpg

            Oranžová fáza: https://www.minedu.sk/data/att/16949.jpg

            Červená fáza: https://www.minedu.sk/data/att/16950.jpg

            1.) Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a žiaci riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Sprevádzajúce osoby majú zákaz vstupu do vnútorných priestorov školy s výnimkou žiakov prvého ročníka základnej školy. Žiaka môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca. Odporúčame minimalizovanie zhromažďovania osôb pred základnou školou.

            2.) Pri vstupe do budovy školy každý žiak , zamestnanec školy a cudzia osoba absolvuje zdravotný filter, t.j. meranie teploty a dezinfekciu rúk, a to dezinfekčným prostriedkom vhodne umiestneným. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            3.) Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné vyhlásenie https://www.minedu.sk/data/att/17078.docx alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie https://www.minedu.sk/data/att/17079.docx . Tlačivá budú k dispozícii aj pri vstupe do školy.

            4.) Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky. Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy. Žiaci 1. -4. ročníka majú vo svojej triede a skupine ŠKD nosenie rúšok odporúčané. 

            5.) Žiak si umýva ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami.

             6.) Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.

            7.) Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) majú odporučené nosiť rúško alebo ochranný štít pri výkone výchovnovzdelávacieho procesu, v ostatných prípadoch nosia rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.

            8.) V miestnosti, v ktorej sa zdržuje skupina, je zabezpečené časté a intenzívne vetranie. Základná škola opakovane upozorňuje žiakov na dodržiavanie hygienických pravidiel pri kašľaní a kýchaní.

             

            9.) Presuny skupín žiakov, pohyb po chodbách, návštevu toaliet či spoločných priestorov organizujú pedagogickí zamestnanci v štandardnom režime.

            10.) Rukavice pre bežné činnosti nie sú nutné, potrebné sú napr. pri príprave jedla, likvidácii odpadov, dezinfekcii atď. Toalety musia byť vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami (obrúskami) pre bezpečné osušenie rúk. Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne dvakrát denne a podľa potreby. Upratovací personál zabezpečuje priebežné čistenie a dezinfekciu dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov. Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).

            11.) Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bude umiestnený do samostatnej miestnosti a budú kontaktovaní zákonní zástupcovia, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

             

            Materská škola

            Zákonný zástupca

            · Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

            · Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.

            · Predkladá pri prvom nástupe dieťa do materskej školy čestné vyhlásenie alebo po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. 

            · V prípade, že u dieťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            · Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy je obmedzené na nevyhnutné minimum. Dieťa môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.

            · Sprevádzajúca osoba sa v interiérových priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúšku resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa.

            · Sprevádzajúca osoba zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky alebo na miesto na to určené zamestnancom materskej školy.

             

            Organizácia a obsah predprimárneho vzdelávania

            · V závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi a pre deti organizuje v exteriéri, či už v areáli materskej školy, alebo mimo neho.

            · Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška.

            · Zvýšenú pozornosť je potrebné venovať rozvíjaniu a upevňovanie hygienických návykov osobitne pred stravovaním a po príchode zvonku. Je potrebné dbať na to, aby si deti osvojili návyk umývať si ruky efektívnym spôsobom, ktorý zamedzuje prenos nákazy.

            · Vytvorená trieda sa nebude meniť, aj keď počet detí klesne, triedy sa nebudú medzi sebou premiešavať. V prípade hraničných počtov zvážime zmenu triedy.

            · Pracovníci materskej školy podľa svojho uváženia a možností zabezpečia rozptyl medzi deťmi pri hrových aktivitách, vzdelávaní i oddychu.

            · Ranný zdravotný filter sa vykonáva podľa štandardných pravidiel.

            · Materská škola, v prípade podozrenia na akútne ochorenie (nielen na COVID-19), dieťa nepreberie.

            · Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít tak, ako to ukladá aktuálne opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR.

            · Pedagogický zamestnanec má odporučené nosiť rúško alebo ochranný štít pri výkone výchovno-vzdelávacieho procesu , v ostatných prípadoch nosí rúško alebo ochranný štít tak, ako to ukladá aktuálne opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR.

            · V miestnosti, kde sa zdržujú osoby, je zabezpečené časté a intenzívne priame vetranie.

            · Priestory materskej školy, hygienické zariadenia a priestory umyvární, ako aj hrové prvky v exteriéri sa dezinfikujú najmenej dvakrát denne a podľa potreby aj opakovane.

            · Osobitná pozornosť sa venuje dezinfikovaniu šatňových/vstupných priestorov, do ktorých vstupujú sprevádzajúce osoby; rovnako dezinfikovaniu dotykových plôch kľučiek, vypínačov, zábradlí a ich okolia.

            · Toalety sú vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami pre bezpečné osušenie rúk.

            Školské stravovanie

            Strava bude poskytnutá žiakom, ktorí sú prihlásení na stravu obvyklým spôsobom, so zvýšenými hygienicko –epidemiologickými opatreniami.

             

            V Domaňovciach , dňa 28. 8. 2020  Mgr. Mária Štramová, riaditeľka školy

          • Čerstvé hlavičky

          • Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky,
            čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.
            Kaufland tento rok organizuje 2. ročník projektu Čerstvé hlavičky a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.
            Stačí, ak na stránke cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu a zahlasujete za ňu registráciou pokladničných bločkov z nákupu v Kauflande do 29. júla 2020.
            Každý nákup sa počíta a aj naša škola sa môže stať jednou zo 70 škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2020/2021.
            Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia.


            S poďakovaním,

            PaedDr. Tatiana Bazárová
            poverená riadením školy

          • !!!DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE!!!

          • Od 01.06.2020 bude:

            Prevádzka ZŠ je od 6.45 h do 15.30 h. 
            Prevádzka MŠ bude od 6.30 h do 15.30 h.
            Od 15.30 h do 16.00 h bude vykonávaná dezinfekcia priestorov základnej a materskej školy.
            Úctivo žiadame rodičov o dodržiavanie časového harmonogramu (najmä v poobedňajších hodinách).

          • Pokyny k nástupu do ZŠ od 1.6.2020

          • Vážení rodičia,
            oznamujeme Vám, že na základe prieskumu „Záujem o vzdelávanie od 1.6.2020“ majú všetci rodičia záujem o vzdelávanie. Z tohto vyplýva, že vyučovanie bude pokračovať od 1.6.2020. Pre vysoký záujem o ŠKD bude v prevádzke aj ŠKD. Samozrejme budú aj určité organizačné zmeny.

            Všetky podrobnosti o priebehu vyučovania, rozvrhu hodín, pobyte v škole nájdete kliknutím TU.

            Vyhlásenie rodiča nájdete kliknutím TU.

             

          • Vážení rodičia,

          • najskôr sa chcem úprimne poďakovať za rýchle zaslanie emailových adries a okamžitú spoluprácu.

            Od 16.3.2020 do 27.3.2020 bude vyučovanie prebiehať dištančnou formou, t.j. žiak sa bude vzdelávať doma podľa pokynov učiteľky. Kontaktovať Vás budeme pomocou emailov, ktoré ste potvrdili.

            Denne Vám budeme zasielať emailovú poštu s potrebnými informáciami. Prosíme, aby ste svoje email denne kontrolovali a v prípade potreby odpovedali. Samozrejme pýtajte sa na čokoľvek. Vzdelávanie žiaka počas tohto obdobia je povinné. Žiak po ukončení prerušenia vyučovania musí mať vypracované všetky úlohy a ovládať dané učivo v každom predmete. Určite je potrebné, aby žiak pracoval denne.

            Vyučovať sa budú hlavné predmety podľa rozvrhu, t.j. SJL – slovenský jazyk, čítanie, MAT, PDA, VLA, PVO. Výchovy, t.j. HUV, VYV, NBV, PVC a INF sa vyučovať nebudú, ale pod tabuľkami s rozvrhmi máte odporúčanie, ako môžete aj tieto predmety vsunúť do bežného života.

            „Vyučovanie“ bude prebiehať v čase od 9.00 – 12.00 h. Na facebooku školy máte možnosť sledovať rôzne odporúčania pre deti.

            Veríme, že všetko dopadne s Božou pomocou dobre a my sa všetci zdraví a tešiaci sa na seba vrátime späť.

            Spišská Nová Ves, 15.3.2020

            PaedDr. Tatiana Bazárová
            poverená riadením školy

          • Prerušenie prevádzky

          • Vážení rodičia, v dôsledku celosvetovej situácie v súvislosti so šírením koronovírusu oznamujeme, že od 13.3.2020 (vrátane) sa prerušuje prevádzka MŠ a vyučovanie v ZŠ počas dvoch týždňov.  Ďalšie informácie budú podávané v súlade s nariadeniami štátu. Prosíme o zodpovedný prístupu a dôsledné dodržiavanie karantény.  Buďme si navzájom nápomocní a ohľaduplní.

          • Usmernenie ku koronavírusu

          • Prečítajte si odporúčania hlavného hygienika zo dňa 3.3.2020  kliknutím TU

            V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 6. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal viaceré nové opatrenia a zákazy. Na základe uvedených prijatých opatrení Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva 2. usmernenie k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:
            RUŠIA SA:

            1. s okamžitou platnosťou všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia,
            2. návštevy v reedukačných výchovných zariadeniach až do odvolania.
            Dôrazne sa neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska.
                 MŠVVaŠ nemá možnosť vylúčiť z vyučovania v rámci povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, je potrebné riadiť sa pokynmi hlavného hygienika, regionálneho úradu verejného zdravotníctva resp. Úradu verejného zdravotníctva.
                 MŠVVaŠ zároveň chápe obavy rodičov a detí z koronavírusu, a preto DÔRAZNE apeluje na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14-dňovú domácu izoláciu.
                 Ak sa osoby, ktoré sa zdržiavali v oblastiach, kde sa koronavírus objavil, rozhodnú nerešpektovať odporúčanie ostať doma a zamestnávateľ, resp. zriaďovateľ má obavy z možného rozširovania koronavírusu, má možnosť svoje kroky konzultovať s regionálnym úradom verejného zdravotníctva, resp. s Úradom verejného zdravotníctva.
                 Pre materské školy odporúčame prijať po konzultácii so zriaďovateľom rovnaké opatrenia týkajúce sa zaraďovania chorých detí do kolektívu. V tomto prípade taktiež DÔRAZNE apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom.
                 Naďalej platí, že v prípade, ak sa žiaci, učitelia, zamestnanci škôl a školských zariadení a taktiež zamestnanci rezortu školstva vrátili z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.
                 Naďalej trvale až do odvolania platia a musia sa dodržiavať nižšie uvedené odporúčania:
            - v prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia počas 14 dní od návratu symptómy spojené s ochorením spôsobeným koronavírusom, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, táto osoba musí ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,
            - v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,

            - v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,
            - v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.
                 Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:
            - pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,
            - nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,
            - pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,
            - vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.
                  Dôrazne žiadame zriaďovateľov a riaditeľov škôl:
            1. aby zabezpečili v školách teplú vodu,
            2. nedezinfikovali ruky deťom netradičnými dezinfekčnými prostriedkami (napríklad octom),
            3. denne prostredníctvom školských rozhlasov upozorňovali a vyzývali deti na prísne dodržiavanie vyššie uvedených všeobecne preventívnych ochranných opatrení,
            4. zabezpečili zvýšené hygienické opatrenia v sociálnych zariadeniach a v školských jedálňach.
                 Odporúčanie pre športové zväzy a kluby ohľadom organizovania športových podujatí - na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu sa ruší ČSOB maratón v Bratislave.
                  MŠVVaŠ ďalej odporúča pri organizovaní športových podujatí:
            - realizovať tieto športové aktivity bez účasti divákov,
            - ak športové zväzy, obce resp. iné subjekty plánujú organizovať športové podujatie na verejných priestranstvách, zvážiť ich konanie,
            - pri organizovaní športových podujatí svoje postupy konzultovať so samosprávou, úradom verejného zdravotníctva (regionálnym hygienikom) a medzinárodnými športovými zväzmi,
            - ak sa športové podujatie bude organizovať, zvážiť účasť športovcov z krajín, kde sa koronavírus objavil.
            Call centrá:
            · Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – 0917 222 682
            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici - 0918 659 580
            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave – 0917 426 075

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre – 0948 495 915
            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave - 0905 903 053
            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne – 0911 763 203
            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach – 0918 389 841
            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove – 0911 908 823
            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline – 0905 342 812

          • DEŇ KROJOV – 7.9.2019

          • Nový školský rok sme začali krásnou akciou pod vedením FS Domaňovčan – Deň krojov. Bol to už druhý ročník, ktorý bol tematický zameraný na práce žien a mužov v minulosti. Slávnosť začala svätou omšou nasledovalo spoločné fotenie pred kostolom, sprievod na školský dvor, kde už bolo všetko pripravené. Diváci si mohli vypočuť a vidieť mužské remeslá: včelára, hubľanie kapusty, výrobu šindľov, klepanie kosy, košikárstvo a zo ženských prác to bolo práca okolo spracovania ľanu, pranie na rajbačke, žehlenie, t.j. bigľovanie, pečenie chleba, mútenie masla, šitie. Atmosféru pozdvihla informácia z celoslovenskej súťaže Dedina roka 2019 – dedina Domaňovce získala cenu „Dedina ako maľovaná“, ktorú v spomínaný deň prebrala pani starostka s členmi zastupiteľstva v Banskej Bystrici. 

            Fotogaléria

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční

            2.9.2019 (pondelok)

            MŠ: prevádzka začína o 6.30 h
            ZŠ: o 8.00 sv. omšou, slávnostné otvorenie školského
            roka na školskom dvore a následne v triedach. V
            prípade nepriaznivého počasia na chodbe školy.
            Obed a ŠKD pre žiakov ZŠ 2.9.2019 nebude.

          • AKCIE ZŠ s MŠ – JÚN 2019

          • Počas júna naša škola mala množstvo akcií. Fotodokumentáciu si môžete pozrieť na našom facebooku školy. K najvýznamnejším patril školský výlet do ZOO v SNV mladšej vekovej skupiny z MŠ, ktorý sa uskutočnil 13.6.2019. V pondelok 24.6.2019 sme sa venovali odovzdávaniu a preberaniu nových učebníc, z ktorých mali všetci veľkú radosť. Prváci, druháci a tretiaci z toho, že majú učebnice do vyššieho ročníka a štvrtáci, že nemajú žiadne. Tie ich, ich čakajú v nových školách. 25.6.2019 v škole prebiehali didaktické hry. Základná škola ako je zvykom spolupracovala s materskou školou a tak sme mali 5 stanovíšť – zdravotná príprava, dopravná príprava, civilná ochrana, spoznávanie byliniek a prvá pomoc pri uštipnutí hmyzom, hadom. Vytvorili sme skupinky (každý ročník a staršia veková skupina jedna skupinka) a kolovali pekne dookola. 26.6.2019 sme mali cvičenia v prírode. Žiaci ZŠ sa vybrali peši do susedov, do Jamníka. Poobede sa na školský dvor začali schádzať rodičia, deti a začala opekačka, deti sa mohli voľne hrať, pozreli si rozprávku v prírodnom kine, t.j. na školskom dvore a noc žiaci ZŠ mali možnosť stráviť v škole. Bolo to radosti, strachu, očakávania. 27.6.2019 bol program znovu nabitý. Doobeda sa uskutočnili Olympijské hry ŠKD a poobede štvrtáci sa dočkali svojej slávnostnej rozlúčky. V piatok sme spolu slávili svätú omšu a hneď za ňou bolo slávnostné ukončenie školského roku a odovzdávanie vysvedčení. Zdalo by sa veru dosť. No od 1.7.2019 bude u nás prebiehať rekonštrukcia elektroinštalácie v II. triede ZŠ a tak sme sa za horúca v spolupráci s chlapmi – rodičmi pustili do vypratania triedy. Išlo nám to spolu rýchlo. Upratovanie v MŠ začne až v pondelok, kedy taktiež sa bude všetko pripravovať na maľovanie. Pevne veríme, že sa nám to všetko podarí. 

          • AKCIA ZŠ A MŠ – ŠKOLSKÝ VÝLET HABAKUKY – 31.5.2019

          • Znovu začína čas školských výletov, na ktoré si dokážeme spomínať celý život. Veríme, že aj tohtoročný školský výlet bude v pamäti našich detí dlho-predlho. Vybrali sme sa na Donovaly na návštevu rozprávkovej dedinky HABAKUKY. Ráno nás čakal autobus v presne dohodnutom termíne. Ďakujeme spoločnosti SPIŠBUS p. Lahetovi, ktorý veľmi trpezlivo, príjemne a najmä bezpečne nás sprevádzal (nie prvýkrát). Detičky boli vytešené a počasie po dlhých, smutných, daždivých dňoch konečne akosi zahralo na lepšiu nôtu. Cesta bola príjemná s prestávkou na Kozom vŕšku. Po nasýtení sa a ponaťahovaní sedacích svalov sme pokračovali v ceste. Dorazili sme presne. Deti mali možnosť vidieť 3 rozprávky od Pavla Dobšinského, keďže práve jemu sú venované priestory rozprávkovej dedinky. Deti si mali možnosť vyskúšať kráľovskú korunu, plášť samotného kráľa, fúrik Martinka Klingáčika, či posedieť si na haďom tróne. Zaujímavostí bolo dosť. Po dni plnom rozprávok sme nasadli do autobusu a cesta späť zbehla veľmi rýchlo. Detičky zo staršej skupiny MŠ a žiaci ZŠ si naozaj zaslúžia veľkú 1 za disciplínu počas školského výletu. Všetky fotografie si môžete prezrieť na facebooku našej školy. A na konci bol zvonec a ...

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – TURISTICKÁ VYCHÁDZKA NA HREBIENOK – 16.2.2019

          • V pláne akcií našej školy sme si dali na tento školský rok aj turistickú vychádzku do našich veľhôr. Najvhodnejší termín padol na 16.2.2019 – deň po karnevale a deň pred jarnými prázdninami. O 9.04 sme odchádzali preplneným rýchlikom do Popradu a odtiaľ električkou (taktiež preplnenou) do Starého Smokovca. Keďže cieľom vychádzky bola predovšetkým turistika na Hrebienok sme pokračovali peši. Pomalým krokom s niekoľkými „posilňujúcimi“ prestávkami sme v priebehu jednej hodiny vyšli spoločne do cieľa našej cesty. Ľudí bolo veru neúrekom. Po ceste sme si vychutnali prvé teplé až horúce lúče slnka, posilnili sa, pošmýkali, popozerali a vybrali sa na cestu späť, ktorá veru ubehla rýchlejšie. Poslednou zastávkou bola cukráreň a potom znovu preplnená električka a vlak do Spišskej Novej Vsi. Vychádzka splnila svoj cieľ na 100% a ako bonus sme mali prekrásne počasie. 

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ –VIANOČNÁ AKADÉMIA - 16.12.2018

          • Kalendárny rok 2018 sme spolu ukončili slávnostnou Vianočnou akadémiou, ktorá sa uskutočnila 16.12.2018 v kultúrnom dome. Akadémia bola určená pre rodičov žiakov ZŠ, detí MŠ a všetkých obyvateľov Domaňoviec. Všetci sa vzorne pripravovali a program bol naozaj pestrý. Spoluúčastníkmi programu boli aj detičky z tanečného a speváckeho odboru ZUŠ Spišský Hrhov. Po programe sme sa všetci pohostili teplým punčom a koláčikmi, ktorý uvarili a upiekli ochotné mamky. ĎAKUJEME VEĽMI PEKNE!!! Počas pohostenia si mohli rodičia a ostatní hostia zakúpiť vianočné ikebany, ktoré vyrobili šikovné pani učiteľky. 

            Fotogaléria

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ Domaňovce
      • Pevná linka: 053 449 21 84 Mobil: +421 910 918 177
      • Domaňovce 30, Domaňovce 053 02 053 02 Domaňovce Slovakia
      • 42083460
      • 2022636858
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje