• AKCIA MŠ: SEMAFÓRKO

          • S deťmi sme realizovali rôzne aktivity z Dopravnej výchovy. Deti sa dozvedeli napríklad aj to, ako sa správať na ulici, aké pravidlá musia dodržiavať  chodci,  kde majú prechádzať cez cestu, ako  prechádzať cez cestu na priechode pre chodcov. Spoznali dvojfarebnú signalizáciu pre chodcov aj semafór pre autá. Dozvedeli sa, ako ich dopravné prostriedky môžu ohroziť. Deti sa naučili, že aj v sprievode dospelej osoby je ich povinnosťou dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – Návšteva kancelárie pani starostky

          • 10.2.2017

            Žiaci 4. ročníka základnej školy v rámci obsahu učiva slovenského jazyka majú tému – rozhovor. Na vyučovacej hodine sme si povedali základné informácie, vytvorili si imaginárne štúdium a hosťa. Nacvičili sa a potom vyšli do terénu. Oslovili sme pani starostku. Tá našu návštevu ochotne prijala, pohostila nás čajíkom a sladkosťami a rozhovor mohol začať. Žiaci boli zvedaví na jej najobľúbenejší predmet, čím chcela byť, keď bola malá, čo je jej najväčší úspech v živote, či prečo sa chcela stať starostkou. Veľmi ochotne nám na otázky každého zo žiakov odpovedala, a tak sme sa dozvedeli, že matematika jej učarovala, že sa videla v rovnošate letušky, vojačky i módnej ikony, že jej deti sú jej poklady života a že chce z obce urobiť jednu super partiu ľudí. Máme záujem byť členmi tejto komunity – spravodlivých a láskavých ľudí, ktorí sa zaujímajú o svojich kamarátov, susedov, spoluobčanov a o každodenné dianie v obci. Naša návšteva sa niesla v znamení priateľského rozhovoru, kde sme pani starostke ponúkli návrhy na zlepšenie života v našej obci a nápady na spestrenie života v nej.

            Po návšteve žiakov ZŠ nasledovalo zavítanie detí z MŠ do priestorov obecného úradu, kde ich rovnako srdečne privítala pani starostka. Naďalej trpezlivo odpovedala na zvedavé otázky našich detí a pri čajíku a chutnej sladkosti riešili radosti a problémy obce, v ktorej spoločne žijeme.

             Fotogaléria

          • KARNEVAL

          • ,,Na známosť sa všetkým dáva, že sa chystá veľká sláva, rozprávkový bál": s názvom KARNEVAL! 17.2.v školskej telocvični a MŠ. Tešíme sa na zaujímavé masky!

          • AKCIA MŠ: ,,Školská zrelosť“- prednáška

          • Milí rodičia našich predškolákov,

            16.2.2017 Vás o 16:00 hod. pozývame na prednášku ,,Školská zrelosť a pripravenosť dieťaťa na vstup do 1.ročníka;.Prezentovať bude PaedDr.Patrícia Lorková,riaditeľka Súkromného centra pedagogicko-psychologického poradenstva.Tešíme sa na Vás:)

          • AKCIA ZŠ S MŠ – Zber starého papiera

          • Počas roku 2016 (jarný a jesenný zber) žiaci a deti našej školy spolu s rodičmi zbierali starý papier, ktorý sme odviezli do zberu. Celková hodnota bola 100 €. Spravodlivo sme si ju rozdelili podľa množstva nazbieraného papiera medzi ZŠ a MŠ. Najúspešnejší zberatelia získali aj odmeny v podobe kníh, hier, písacích, či školských potrieb. Všetky dievčatá za odmenu dostali hrací domček a chlapcom sa zakúpia „rozlišovače“ na futbal. Samozrejme aj v roku 2017 budeme sa venovať tejto aktivite. O termínoch zberu Vás budeme informovať.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – ŠALIANSKY MAŤKO

          • 25.1.2017

            Dňa 25.1.2017 v ZŠ Francisciho v Levoči našu školu reprezentovali v súťaži Šaliansky Maťko – prednese slovenskej povesti Simonka Rumančíková – 2. ročník a Kamil Gonda – 4. ročník. Nezvíťazili, ale držali sa statočne. Želáme im veľa chuti a zdaru do ďalších ročníkov tejto a podobných súťaží. Odmena bola sladká, posedeli sme si v levočskej cukrárni a pochutili na fajnových koláčoch.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – „Zima“ aj na vyučovaní

          • Z nadpisu možno cítiť, že v škole sme mali zimu, ale to vôbec nie je pravda. V našej škole máme teplo a príjemne. Avšak ročné obdobie – zimu, si vychutnávame aj počas vyučovania telesnej výchovy na školskom dvore. Spolu s deťmi MŠ využívame naše prírodné možnosti ihriska. Vytiahli sme staré sane, priniesli kĺzaky a vychutnali si príjemné zimné počasie na našom malom kopčeku na školskom dvore. Radosti bolo veru dosť a ohľaduplnosť všetkých detí a žiakov k sebe to znásobila.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ: Dve muchy jednou ranou

          •  23.1.2017

            Žiaci štvrtého ročníka majú v čítanke text o šikovnej redaktorke vranke Danke. Aj naši štvrtáci sa zahrali na redaktorov – hlásateľov. Využili sme možnosť hlásiť do obecného rozhlasu. Náš oznam znel:
            „Vážení spoluobčania, žiaci a deti Základnej školy s materskou školou v Domaňovciach Vás prosia o pomoc pri zbere starého papiera. Môžete nám ho priniesť do školy v každý pracovný deň od 23.1. – 30. 6. 2017. Ďakujeme veľmi pekne.“
            Radosť žiakov – hlásateľov bola veru veľká.

            Fotogaléria

          • Domestos pre školy

          • Základná škola s materskou školou sa zapojila v októbri do projektu Domestos pre školy. Vyhodnocovanie výhercov sa konalo 31.decembra 2016. S deťmi sme plnili aktivity, posielali fotografie dokumentujúce o priebehu aktivit premeny toaliet. Rodičia mali možnosť hlasovať pre jednotlivé aktivity, nahrávať účtenky za nákup produktov Domestos.
            Nepodarilo sa nám zvíťaziť a to z dôvodu zapojených škôl s vyšším počtom žiakov. Ďakujeme rodičom, ktorí sa zapojili do projektu a tak sa pokúsili zlepšiť prostredie školských toaliet.

          • AKCIA:  ZŠ a MŠ Zubkové dobrodružstvo

          • 11.1.2017  

            V popoludňajších hodinách sa stretli deti zo škôlky a školy, aby si preverili vedomostne a prakticky starostlivosť o zúbky. Na záver sme skonštatovali : Mať zdravé a krásne zuby nie je samozrejmosť. Naopak - kto sa chce hrdiť pekným úsmevom, musí okrem pravidelných preventívných prehliadok a vhodnej životosprávy dodržiavať zásady správneho čistenia zubov.

          • POĎAKOVANIE

          • Ďakujeme všetkým deťom, učiteľkám, rodičom, starým rodičom a hosťom za vytvorenie príjemnej atmosféry počas vianočného programu. Poďakovanie patrí obecnému úradu za vyzdobenie sály a sladké odmeny.

          • AKCIA ZŠ S MŠ – 12.12.216 – ŽABIAK ŽOFRÉ – divadelné predstavenie

          • Hudobnú rozprávočku z dielne divadla Crocus Theatre z Košíc si pozreli všetky deti našej školy v telocvični 12.12.2016. Žabiak Žofré vyrozprával svoj príbeh o tom, ako sa túžil stať slávnym. Chcel byť najlepším skokanom spomedzi všetkých žiab a získať si srdce svojej lásky Sofie. Slávu však získal svojou vytrvalosťou, snahou a tým, že zachránil život svojmu kamarátovi a spolu si založili reštauráciu, v ktorej pracovali a vymýšľali slávne recepty.

          • AKCIA ZŠ A MŠ – 9.12.2016 – PRIVÍTANIE MIKULÁŠA

          • Tohtoročný Mikuláš k nám dorazil 9.12.2016, privítali sme ho v kostole na detskej sv. omši. Po jej skončení a za spevu všetkých detí sa zjavil v bráne kostole so svojimi pomocníkmi – anjelikmi. Žiarivé očká všetkých detí navrávali, že sa z neho veru veľmi tešia. Po privítaní sa Mikuláš usadil so svojimi pomocníkmi na prichystané kreslo a odtiaľ si vypočul pesničky, básničky i modlitbu od všetkých detí Domaňoviec. Tí najmenší v doprovode harmoniky zaspievali a potom zaprednášali pripravené pesničky a básničku pre Mikuláša. Deti 1. stupňa zaspievali obľúbenú pesničku – ukazovačku. Najstaršie deti Domaňoviec sa pomodlili Otče náš za mládež obce. S Mikulášom sme sa rozlúčili pri vianočnom stromčeku, ktorý sme slávnostne zasvietili. Balíčky boli veru bohaté a tak už dnes začíname zbierať dobré skutky do budúcoročného sviatku sv. Mikuláša.

          • Akcia ZŠ: Detské atletické hry

          • 23.11.2016

            V stredu, dňa 23.11.2016, sa v Levoči konali Detské atletické preteky. Hier sa zúčastnili tri základné školy z Levoče, ale taktiež tri školy z blízkeho okolia, no a medzi nimi aj žiaci našej školy. Každú školu reprezentovali 8 členné družstva zložené z detí z 1.stupňa.
            Po prezentácii začali deti súťažiť v prvých štyroch disciplínach. Po krátkej prestávke a príhovore primátora mesta Levoča PaedDr. Milana Majerského deti pokračovali v súťažení. Po absolvovaní všetkých stanovíšť si vychutnali kysnutý kakaový koláč a vynikajúci čajík. Po ľahkom občerstvení boli deti pripravené na vyhlásenie výsledkov. Deťom boli odovzdané či už účastnícke diplomy alebo diplomy za 1.,2.,3. miesto a odznaky s logom detskej atletiky.
            No a my aj keď sme sa neumiestnili na popredných miestach, boli sme zo súťaženia nadšení. Ďakujeme všetkým zúčastnením deťom za ich športového ducha.

            Fotogaléria

          • Perníkový vianočný stromček

          • 1. Slovenský ustanovujúci rekord

            30.novembra sa konalo slávnostné verifikovanie nášho pokusu o vytvorenie 1. Slovenského ustanovujúceho rekordu. Nápad vytvoriť perníkový stromček sa zrodil v hlavách pani učiteliek a táto myšlienka sa veľmi zapáčila našim deťom, ktoré pečenie veľmi chytilo. Cesto miesili, vaľkali a vykrajovali z neho krásne srdiečka. Perníkmi voňala celá škola. Perníky sme maškrtili každý deň, bolo ich dosť pre celú školu, aj pre rodičov. Táto myšlienka sa  zapáčila aj našim kuchárkam, školníkovi, školníčke a rodičom, ktorí pomáhali, ako sa dalo. Sponzorovali nás finančne, aj materiálne.  Rodičia nám veľmi fandili a podporovali nás, sledovali, ako náš stromček každým dňom v triede rastie.  Počet perníkov na našom stromčeku je 1 677 , výška stromčeka je166 cm. Na pečenie perníkov sme použili 40 kíl múky, 20 kíl cukru, 200 vajec a 6 kíl medu. Ďakujeme všetkým sponzorom a rodičom, ktorí nám k vytvoreniu rekordu pomohli a podporili nás. Dokázali sme to, že napriek tomu, že sme malou školou v malej krásnej obci, dokážeme robiť veľké veciJJJĎAKUJEME:):):)

            Ďakujeme všetkým sponzorom:
            PACIGA s.r.o., pekárenská a cukrárenská výroba , SNV
            MIVA s.r.o.  SNV
            Anna Kubovčíková SNV
            Ing. Štefan  Grondžák, Znalecká kancelária SNV
            Anna Bednárová
            Marián Uhlár
            Beáta Gondová
            Eva Kočišová
            Anna Bednárová
            Zuzana Rochová
            Katarína Garčárová

            Chcem poprosiť tých rodičov, ktorí zistia, že ich meno nedopatrením  nie je uvedené v poďakovaní, aby to nahlásili triednej pani učiteľkám, nedopatrenie bude odstránené, pretože si veľmi vážime Vašu ochotu, sponzorstvo, spoluprácu a účasť na dianí v MŠ.

            Všetkým rodičom patrí náš obdiv, úcta a veľká vďaka!!!

            Reportáž televízie TA3 z našej akcie si môžete pozrieť na tomto linku:

            http://www.ta3.com/clanok/1095516/v-domanovciach-vyrastol-pernikovy-stromcek-vytvorili-rekord.html 

            Fotogaléria

          • Okresné kolo výtvarnej súťaže

          •  Zožali sme ďalší úspech Získanie ocenenia vo 4. ročníku Okresného kola výtvarnej súťaže 2. MIESTO - Timotejovi Galajdovi

            1.12.2016 sme si mali možnosť prevziať diplom a odmenu za 2.miesto vo výtvarnej súťaži, ,,Ochranárik čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany“ usporiadanej odborom Krízového riadenia na Okresnom úrade v Levoči. Z päťdesiatich výtvarných prác bola detskou porotou vybraná aj naša práca.  Diplom a cenu nám odovzdal vedúci riadenia prednosta OÚ Levoča Ing. Ivan Dunčko.

            Fotogaléria

             

          • POĎAKOVANIE - Hlasovanie „Gesto pre mesto“

          • Ďakujeme všetkým rodičom, priateľom školy, príbuzným, ktorí hlasovali za nás v projekte „Gesto pre mesto“ – Slniečko - kroje pre naše deti, kde sme pomocou Vás získali 1 000 €. ĎAKUJEME!!!

          • Vianočný rekord

          • Milí rodičia a priatelia našej školy, máte jedinečnú možnosť zapojiť sa s nami do vytvorenia

            1. rekordu v Domaňovciach!!!

            My, deti našej školy, chceme vytvoriť 1. medovníkový strom na Slovensku vyskladaný z perníčkov. Náš stromček chceme ukázať v plnej paráde na vianočnom programe v našom kultúrnom dome. Bol by to 1. slovenský ustanovujúci rekord vytvorený u nás v našej obci, ktorý by spočíval vo vytvorení rekordného stromčeka čo do výšky a  počtu perníčkov. Náš rekord bude zapísaný do Slovenskej knihy rekordov a zverejnený na stránke rekordov. Na pečenie perníkov budeme  potrebovať vašu pomoc. Finančnú a materiálnu. Finančne nám môžete prispievať na číslo účtu nášho Občianskeho združenia: SK9656000000003463782030 alebo nám môžete prispieť materiálne. Na pečenie nám chýba med, preto vás chceme poprosiť, ak má niekto zvyšnú fľaštičku medu, prosím prineste nám ju do materskej školy. Mená našich sponzorov budú samozrejme zverejnené aj s poďakovaním na vianočnom programe.

            Neváhajte a poďte s nami do toho

            Ďakujeme našim sponzorom:

            PEKÁRENSKÁ A CUKRÁRENSKÁ VÝROBA

            PACIGA s.r.o., SPIŠSKÁ NOVÁ VES

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ Domaňovce
      • Pevná linka: 053 449 21 84 Mobil: +421 910 918 177
      • Domaňovce 30, Domaňovce 053 02 053 02 Domaňovce Slovakia
      • 42083460
      • 2022636858
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje