• Akcia MŠ: Návšteva u kamarátov

          • 17.6. sme navštívili našich kamarátov z MŠ v Nemešanoch, kde sme zažili kopec zábavyJ Najprv sme sa rozprávali o rozprávkovej krajine, v ktorej boli všetky zvieratká začarované. My sme zvieratkám pomohli a odčarovali ich. Museli sme prekonať niekoľko prekážok  a zdolať vrece strachu. Potom sme vymaľovali rybičku, od ktorej sme dostali čarovný prášok. Čarovným práškom sme posypali zvieratká a tak ich odčarovali. Do škôlky zavítal aj kúzelník, ktorý nás učil kúzliť a na záver sme si pochutnali na skvelej pizzy a sladkých nanukoch. Bol to super deň.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – JÁNSKA KVAPKA KRVI

          • 24.6.2016

            Darovanie krvi je vzácna a morálne hodnotná záležitosť človečenstva. Žiaci mali jedinečnú ožnosť zúčastniť sa (zatiaľ ako diváci) odberu krvi v akcii obce a denného stacionára „Jánskeho kvapka krvi“. Primár oddelenia nás v priestoroch stacionára v Domaňovciach privítal a odborne prístupným spôsobom porozprával ako a prečo odber existuje. Zaujímalo nás, prečo sa táto akcia volá Jánskeho kvapka krvi. Potvrdili nám, že nie preto, lebo je dnes Jána, ale lekár – Jan Janský ako prvý opísal krvné skupiny v minulosti. Jan Janský bol propagátorom darcovstva krvi. Na jeho počesť sa dobrovoľným darcom krvi v Česku a na Slovensku udeľuje Plaketa profesora MUDr. Jana Janského. Darcov bolo na radosť všetkých dosť. Naše rady prezentovali Mgr. Pavluvčíková – vychovávateľka ZŠ a p. uč. Hradiská – učiteľka MŠ. V budúcnosti možno aj z našich súčasných divákov – žiakov budú darcovia životodárnej tekutiny.

            Fotogaléria

          • Akcia ZŠ A MŠ: Bielenie plátna 

          • 7.6. 2016

            Stretli sme sa v telocvični, usadili sa a čakali. Začuli sme spev. To už naše tety  začali svoj program. Privítali sme ich a počúvali. Veľmi sa nám program páčil. Dokonca sme si spoločne aj zatancovali  a zaspievali. Ďakujeme Vám a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu...

            Fotogaléria

          • AKCIA MŠ A ZŠ: Cyklistický deň v našej škôlke, škole    

          • 2.6.2016

            Deti si do školy, škôlky priniesli bicykle, kolobežky, ochranné prvky a reflexné prvky.V dopoludňajších hodinách sa deti a žiaci stretli v materskej škôlke. Rozprávali sme o pravidlách cyklistov v cestnej premávke,  zopakovali  dopravné značky. Počasie nám v tento deň neprialo, ale v dobrej nálade sme súťažili  v telocvični. Škôlkari za šikovnosť  vedenia bicykla, kolobežky získali sladké odmeny a medaile. Školáci si svoje znalosti  overili v dopravnom kvíze. Na najlepšieho čakala odmena.

            Fotoalbum

          • AKCIA ZŠ A MŠ – ŠKOLSKÝ VÝLET – FUN VILLE HOZELEC

          • 9.6.2016

            Ďakujeme za nádherne prežitý deň všetkým deťom, žiakom, pani učiteľkám a tetám v krytom detskom ihrisku v Hozelci, kde sme sa do sýtosti vyšantili a povystrájali. Bol to pekný výlet podľa našich predstáv, pretože sme mali úplnú voľnosť, hrali sa podľa vlastných predstáv, zdolávali labyrinty, prekážkové dráhy, vozili sa na autíčkach, boxovali do mechov, naháňali sa a nachichotali sa čo nám hrdlo ráčilo. Energiu sme priebežne dopĺňali sladkosťami z domu a keď došli zásoby, dokúpili sme si ich v Funcaffe bufete.

            Maličkí škôlkári zostali strážiť areál našej školy a zvolili si „opekačkový“ deň. Najväčším zážitkom pre ne bola príprava ohniska s ujom školníkom a to, že si mohli klobásku sami opiecť. Popri jedení klobások a slaninky sme si spolu spievali. Na hostinu deti pozvali aj tety kuchárky a vedúcu ŠJ.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ

          • 1.6.2016

            Medzinárodný deň detí je dňom, kedy sú v pozornosti deti celého sveta. A keďže deti sú v škole stredobodom pozornosti, ako by to bolo, keby sme to s nimi neoslávili. V ZŠ sme začali už pred týždňom, kedy sme im dali dve ponuky, ako tento deň osláviť. 1. ponuka ísť do Spišskej Novej Vsi na akciu organizovanú mestom „Mesto deťom“. 2. ponuka ostať na školskom dvore, priniesť si hračky, deky – urobiť si piknik a k tomu dostať aj malú pozornosť. Žiaci sa vo voľbách rozhodli v pomere 14:16. Vyhrala teda 2. možnosť. A veru to aj tak bolo. Ráno, kým slniečko osušilo trávu si žiaci pozreli rozprávku a deti MŠ sa dobre napapali a ozbrojili šiltovkami i klobúčikmi. O 9.00 hod sme mali všetci spoločnú stretávku na školskom dvore. Vytvorili sa neformálne skupinky a tak sa všetci hrali s tým, čo chceli, s kým chceli a ako chceli. Samozrejme na konci bolo sladké prekvapenie (sponzorský dar p. Kočiša) a malá pozornosť, ktorá bola sľúbená.
            Želáme všetkým deťom, nielen našim, veľa zdravia, radosti zo života a dobrých kamarátov.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – DEŇ RODINY

          • 21.05.2016
            Celá spoločnosť oslavovala Deň rodiny 15. mája. My sme sa rozhodli, že tento deň oslávime 21.5.2016 spolu v podobe súťaží, odkazov detí pre rodičov, vzájomnej prítomnosti a pochutnaním si na dobrom guláši. Deň „D“ sa začal už o 8.00 pre organizačný tím, ktorý to rozbehol čistením cibule, zemiakov, krájaním mäsa, prípravou ohňa, súťaží a ostatných kulís v podobe násteniek s výtvormi našich detí a žiakov pre svojich rodičov. Rodičia a deti sa začali schádzať od 10.00 hod. Deti z MŠ otvorili náš deň básňami aj piesňou pre svoje mamky i ockov a odovzdali im svoje darčeky. Hneď za tým sme začali so súťažami. Každá pani učiteľka si pripravila svoj súťažiaci priestor a mohli sme začať. Bolo päť stanovíšť. Deti súťažili v prenášaní vrchnáčikov z PET fliaš za pomoci štipcov na bielizeň. Napĺňanie pohára vodou pomocou lyžice dalo zabrať všetkým zúčastneným, prekážková dráha ukončená plazením v tuneli či kopanie do brány a podhadzovaním balóna pomocou šatky preskúšala všetkých športuchtivých. Súťaží sa zúčastnili rodičia so svojimi deťmi. Spoločne sme si zahrali ďalšie hry, kde išlo nielen o rýchlosť a šikovnosť, ale aj „pohnutie rozumom“. Počas celého súťaženia naše čuchové orgány dráždila vôňa pripravovaného gulášu ochotnými ockami. Veru nebolo potrebné volať viackrát na obed. Hlad je najlepší majster na dochvíľnosť k stolu. Celý deň bol korunovaný úžasným počasím.

            Ďakujeme všetkým za účasť a organizačnému tímu posielame 1*.

            Fotogaléria

          • Akcia ZŠ: Ako sme robili mydielka...

          • 5.5.2016

            Stretli sme sa v triede, pripravili na prácu a začali... Ale pekne po poriadku. Chceli sme si vyrobiť mydielka peknej farby, ale hlavne voňavé. Vybrali sme si naj... vôňu a farbu a mohli sme začať. Rozdelili sme sa do skupín a pracovali. Mydielka sa nám vydarili, veď sme sa veľmi snažili. Pekne sme ich zabalili a darovali mamičkám.

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ a ZŠ: DOMAŇOVSKÝ SLÁVIK

          • 26.4.2016

            26. apríla v popoludňajších hodinách sa stretla celá naša škola na podujatí DOMAŇOVSKÝ SLÁVIK. Deti materskej a základnej školy si pripravili ľudové piesne. Odzneli piesne Sadla včielka na jablonku, A od Prešova, Zašala petrušku ........ a veľa ďalších piesní. Pozvaná štvorčlenná porota - pani starostka, pani upratovačka, pani vedúca kuchyne, pani riaditeľka dozerali na interpretáciu piesní. Deti sa na tento deň dôsledne pripravovali , čo ocenila aj porota. V súťaži zvíťazili všetci zúčastnení a získali okrem malých cien aj pocit šťastia. 

            Fotogaléria

          • Akcia ŠKD: Beseda s poľovníkom

          • 28.4.2016

            V súčasnosti sa veľmi často stretávame s myšlienkou, že príroda je neoddeliteľnou súčasťou života človeka. Preto sme sa aj my rozhodli o tejto téme porozprávať. Pozvali sme si k nám pána Franka- poľovníka a milovníka prírody. Cieľom našej besedy bolo priblížiť žiakom problematiku poľovníctva, ochrany prírody a starostlivosti o ňu. Získali sme veľa informácií o práci poľovníkov v lese, o ich starostlivosti o zvieratká počas celého roku. Beseda sa mám veľmi páčila. Bola poučná a zaujímavá. Tešíme sa, že „ujo poľovník“ k nám opäť niekedy zavíta.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – PLAVECKÝ KURZ

          • 29.4.2016

            Vedieť plávať je pre každého človeka veľké bohatstvo. Aj to sa však treba naučiť. My sme k tomu prispeli základným plaveckým kurzom, ktorý sa uskutočnil od 27.4. – 29.4.2016 na krytej plavárni v Spišskej Novej Vsi pod vedením plaveckej trénerky pani Stankovej. Žiaci sa hravou formou zoznámili s pocitom byť vo vode a pod vodou a následne sa naučili základy plaveckých štýlov. Nemôžeme povedať, že po troch dňoch vedia plávať, ale základy tam sú.Teraz je už na rodičoch ako na tento základ budú ďalej prikladať „tehličky plaveckých skúseností“. Žiaci boli z tejto trojdňovej športovej aktivity nadšení aj napriek tomu, že teplota vody v plaveckom bazéne veru nie sú vyhriate jakuzzi.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – ZÁPIS DO 1. ročníka

          • 21.4.2016

            Aj v našej škole sa uskutočnil slávnostný zápis do 1. ročníka na školský rok 2016/2017. Detičky – predškoláci s veľkou radosťou, očakávaním i netrpezlivosťou čakali vo svojej triede na pani učiteľky z „veľkej“ školy, ktoré si ich prevzali a odkráčali do školských tried, kde sa konala praktická časť zápisu do 1. ročníka. Musíme povedať, že prišli k nám šikovní, poslušní, vychovaní predškoláci. Splnili všetky úlohy a poobede sme s rodičmi skonštatovali pri individuálnych sedeniach, že ich dieťa je naozaj pripravené od septembra do školy. 

                                                        UŽ TERAZ SA NA NICH TEŠÍME!!!

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – MATEMATICKÁ PATAGORIÁDA

          • 8.3.2016

            Matematické vedomosti sa snažíme v našej škole rozvíjať ako sa najlepšie dá. Výsledkom toho, bola aj účasť dvoch žiakov – tretiakov na okresnom kole matematickej pytagoriády P3. Paťko Hronec a Kamil Gonda nám urobili radosť, pretože z 26 súťažiach sa umiestnili v prvej polovici. Kamil obsadil 6. miesto a Paťko 10. Naozaj máme veľkú radosť, no zároveň je to pre nás výzva k zlepšeniu matematických vedomostí v ďalšom školskom roku.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – DEŇ ZEME

          • 22.4.2016

            Apríl je nielen mesiacom lesov, ale práve v tomto mesiaci oslavuje naša Zem svoj sviatok. Preto sme sa rozhodli, že spojíme svoje sily a v deň jej sviatku jej dáme ako darček – UPRATOVANIE. V piatok nám prialo nádherné slnečné počasie, tak sme sa plní elánu, dobrej nálady a chuti do práce vybrali trasou od školy, okolo cintorína, popri lese, cez lúky a späť vybavení igelitovými rukavicami a mechmi rozhodnutí, odhodlaní a presvedčení, že robíme skutočne správu vec, vyzbierať odpadky po celej trase. Nazbieraní odpad sme vyhodili do kontajneru pri obecnom úrade. Prišli sme síce trošku unavení a špinaví ale pocit z dobre vykonanej práce nám dodal energiu v krátkej chvíli. Sme radi, že sme prežili opäť spoločný pekný a zmysluplný deň.

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ: Chránime našu Zem

          • 7.4.2016

            Slniečko sa zobudilo, popreťahovalo kosti,

            cez mrak hlávku vystrčilo, zasmialo sa od radosti.

            Konečne sa oteplilo, vyšlo slniečko, začali pučať stromy a kvitnúť kvety.Rozhodli sme sa, že sa vyberieme do lesa a pozrieme si krásy našej prírody.Cestou sme našli celú hŕbu odpadkov, ktoré našu krásnu prírodu znečisťujú. Boli sme z toho veľmi smutní a tak sme sa rozhodli, že odpadky pozbierame. Kým sme prišli k lesu, mali sme už plné vrece odpadkov. Rozhodli sme sa , že našej prírode pomôžeme a do lesa sa vyberieme aj nabudúce.

            Fotogaléria

          • Akcia ŠKD - Oblievačka a šibačka

          • 30.3.2016 

            V prvý deň nášho návratu do školy, po veľkonočných prázdninách sme sa rozhodli navštíviť denný stacionár. Našim cieľom bolo potešiť a spríjemniť chvíle strávené v tomto zariadení. Na túto akciu si chlapci doniesli  korbáče, voňavky no našla sa aj vodná pištoľ. A začala sa oblievačka a šibačka...Na začiatku sme začali nesmelo, ale postupne sme sa osmelili a bolo nám veselo. Odniesli sme si dobrý pocit a sladkú odmenu.

            Fotogaléria

          • Akcia: Marec mesiac knihy

          • Marec sa už odpradávna spája nielen s príchodom jari, obdobia kedy sa príroda opäť prebúdza k životu a kvitne v plnej svojej kráse, ale je aj mesiacom zdroja vedomostí, informácii teda mesiacom kníh. V tento mesiac sa aj deti v materskej škôlke venovali čítaniu kníh a starostlivosti o knihy.

            Navštívili sme knižnicu, v ktorej sa deti dozvedeli, ako sa kniha rodí, akú dlhú cestu musí prejsť, kým sa dostane k nim.

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ: Športový deň

          • 24.februára sme do našej škôlky pozvali deti z MŠ z Nemešian. Spoločne sme s našimi kamarátmi zažili kopec zábavy. Najprv sme sa spoločne nadesiatovali v našej jedálni, potom sme sa  zahrali v našej škôlke a ukázali novým kamarátom naše hračky.  V telocvični sme si zmerali sily v rôznych disciplínach. Zahrali sme si naháňačky, zabehali sme si, liezli sme po rebrinách, súťažili sme v kotúľaní lôpt, v skákaní na lopte, a preskakovaní prekážok. Naše súťaženie dopadlo nerozhodne, pretože všetky deti boli veľmi šikovné. Za svoju snahu a aktivitu sme si všetci vyslúžili medaile, sladké muffiny a čajík.

             Fotogaléria

          • Akcia ZŠ – Zážitkové učenie

          • Už veľký učiteľ Ján Amos Komenský hovoril, že najlepším spôsobom ako naučiť dieťa niečomu novému je zážitok. Dnes sa o tom presviedčame dosť často. Snažíme sa aj my v našej škole túto teóriu vložiť do vyučovania. Žiaci štvrtého ročníka a členovia krúžku si to vyskúšali na hodine matematiky, či pri siati bylín. Radosť bola veliká a čo nám vyrástlo? Príďte sa pozrieť.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – VYUČOVACIA HODINA ČÍTANIA V KNIŽNICI

          • 12.2.2016

            Žiaci 3. ročníka sa v piatok zúčastnili vyučovacej hodiny čítania v obecnej knižnici. Témou vyučovacej hodiny bol slovenský spisovateľ Ľubomír Feldek. Pracovníčka knižnice Ing. Tatiana Kováčová pripravila pre žiakov zaujímavé informácie o živote a diele tohto spisovateľa. Dozvedeli sa, že autorom rozprávky Perinbaba je práve tento spisovateľ. V druhej časti hodiny žiaci vypracovali pracovný list, v ktorom pracovali s básňami Ľubomíra Feldeka z knihy Hviezdičková rozprávka. Ďakujeme týmto pracovníčke knižnice, ktorá primeraným spôsobom podala informácie o spisovateľovi a upevnila ich pripraveným pracovným listom.

            Fotogaléria

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ Domaňovce
      • Pevná linka: 053 449 21 84 Mobil: +421 910 918 177
      • Domaňovce 30, Domaňovce 053 02 053 02 Domaňovce Slovakia
      • 42083460
      • 2022636858
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje