• AKCIA ZŠ S MŠ – ZÁCHRANA SOM JA – 11.12.2018

          • Dnes sme zažili naozaj úžasný deň, kedy k nám prišli záchranári aj s našou výhrou - DEFIBRILÁTOROM. Druhákom bola slávnostne odovzdaná výhra, keďže vyhrali ju preškolu práve oni. Následne záchranári vytvorili tri stanovištia a deti na každom z nich získavali potrebné informácie a skúsenosti zo záchrany ľudského života. V druhej časti sme videli akciu záchranárov a fixáciu zraneného. V poslednej časti mali možno deti vidieť sanitku-ambulanciu zvnútra, kde ležal zranený človek. Defibrilátor je nainštalovaný vo vestibuleškoly. Aj napriek jeho úžasnej pomoci veríme, že ho nebudeme musieť používať.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ - LEGOVŇA – 5.11.2018

          • 5.11.2018 sme mali návštevu, ktorá doniesla kocky LEGO. Úlohou žiakov 3. a 4. ročníka bolo vo dvojiciach postaviť funkčný hrnčiarsky kruh poháňaný batériou podľa návodu. Všetkým sa to podarilo. Výsledkom boli maľované – ozdobené papierové taniere – akože džbány, ktoré sa točili ako hlinené džbány na hrnčiarskom kruhu poháňané elektrickým pohonom. Žiaci 1. a 2. ročníka stavali točiaci sa kolotoč. Detičky v materskej škole postavili psíka. Psík bol dosť veľký, farebný, len neštekal. To, že hra je prirodzenou prácou detí sa nám dnes naozaj potvrdilo, všetkých to zaujalo a bolo ťažké skončiť.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – PRÍBEH HUDBY – 26.10.2018

          • Boli sme na koncerte vážnej hudby.
            Bolo to zaujímavé a mohli sme to vidieť prvýkrát – PRÍBEH HUDBY – NA POČIATKU BOLA NOTA prostredníctvom stream online, ktorý sa vysielal do škôl na celom Slovensku. Všetci sme si posadali do našej koncertnej sály (triedy), utíšili sa a koncert prostredníctvom internetového prenosu sa mohol začať. Slovom ako moderátor aj hudbou ako dirigent nás doprevádzal Gabriel Rovňák, ktorý veľmi prijateľným slovom pre diváka – školáka urobil prierez vývoja hudby od praveku. Spolu so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu vystupoval aj Bratislavský chlapčenský zbor. Tešíme sa, že naše deti mohli zažiť aj takúto atmosféru a sprostredkovať im takýto zážitok.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – DEŇ JABLKA – 22.10.2018

          • Tak, ako každoročne aj tento rok sme si pripomenuli deň pre zdravie s názvom Deň jablka. Počas vyučovacích hodín žiaci pracovali v pracovných listoch na aktuálnom učive s kľúčovým slovom JABLKO. Spoločne sme preštudovali nástenku na poschodí, kde sú umiestnené dôležité a zaujímavé informácie o jablku a jeho blahodárnom účinku na ľudské zdravie. Aby žiaci len neprijímali informácie a trošku sa rozhýbali, pripravili sme medzitriedne súťaže v jedení jablkovej výživy, strúhaní jablka i triafaní plastových šípok do jablka, ktoré rozhodli o úplnom víťazovi. Víťazmi sa stali žiaci 3. ročníka. Všetko sme zapili jablkovým džúsom.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ – ÚCTA STARŠÍM – 14.10.2018

          • Deti a žiaci školy prišli pozdraviť svojim veselým programom seniorov obce. Program sa skladal z vystúpenia ZUŠ Spišský Hrhov – hudobný odbor, ZUŠ Spišský Hrhov – tanečný odbor, DFS Slniečko z Domaňoviec, detičky „z materskej školičky“ a žiaci školy. Program bol veselý a rytmicky chytľavý. Poďakovanie patrí všetkým vystupujúcim účinkujúcim, ako aj rodičom, ktorí sú pre prípravu programov veľkou oporou – dochvíľnosť, ochota venovať svoj čas škole, či príprava kostýmov.
            Všetkým seniorom želáme veľa zdravia, generačného porozumenia a Božieho požehnania.
            Foto môžete zhliadnuť na facebooku školy.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – TURISTICKÁ VYCHÁDZKA - 11.10.2018

          • Po dohode s pani vedúcou turistického oddielu v Domaňovciach sme si dali termín a išlo sa. Žiaci základnej školy spolu s členkami turistického oddielu, urbárskeho spoločenstva a dvoma šikovní dobrovoľníkmi – ujom Števom a ujom Mirom sa vybrali na túru dlhú cca 3-4 km. Cieľom našej cesty bol (pre domácich známy) Majáles. Cesta ubehla rýchlo, počas zastávok na vydýchanie sa sme obdivovali krajinu a jej zmeny – mosty medzi Spišským Hrhovom, a Klčovom, ktoré sú súčasťou diaľnice. Počas našej túry sme ochutnali ešte pomerne dosť trpké trnky, nazbierali si rôzne prírodniny do jesennej výzdoby a pomaličky sme došli do cieľa. Tam nás už čakal veselý, ochotný a na slovo vzatý ujo Miro. Veľmi zaujímavým výkladom nás poučil o typoch stromov v domaňovskom chotári, ako sa meria drevo po ťažbe, aký hmyz zožiera naše stromy a ako záchranár si spolu s deťmi zopakoval dôležité telefónne čísla i základný postup pri oznamovaní v prípade nešťastia. Všetci svorne si vyskúšali, ako ukázať pilotovi vrtuľníka kam bezpečne zosadnúť. Za odmenu deti dostali kompas, mapu Levočských vrchov a puzzle. Ujo Miro nás zas pozval do obory, kde sa veru radi pôjdeme pozrieť. Na posilnenie sme si dali bylinkový čajík od tety Poklembovej a keksík. Domov sme išli dole kopcom. Išlo nám to veru rýchlejšie aj veselšie. Srdečne chceme poďakovať členkám za ochotu ísť spolu s nami a pani Poklembovej za vysokoaktívny prístup k akcii. Už teraz sa tešíme na zimné mesiace, kedy by sme radi videli v Tatrách ľadové sochy. 
            Všetkých srdečne pozývame s nami!!! (dáme vedieť termín)
            POZN.: foto si môžete pozrieť https://www.facebook.com/zakladna.domanovce.3

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ – PREDÁŠKA PRE RODIČOV – 11.10.2018

          • V školskom roku 2018/2019 chceme svoju vzdelávaciu aktivitu obrátiť nie len na naše deti a žiakov, ale aj na rodičov. Ako prvá lastovička sa 11.10.2018 uskutočnila beseda na tému Aktivačné dotykové cvičenia pre deti od 4 do 12 rokov. Koordinátorka oboznámila zúčastnených rodičov o podstatne takéhoto cvičenia. Konkrétne cviky budú rodičia v prípade záujmu cvičiť pod jej dozorom v dohodnutom termíne.

          • AKCIA ZŠ – Európsky deň jazykov - 28.9.2018

          • Všetci žiaci školy si pripomenuli rôznymi aktivitami Európsky deň jazykov. Z prvákov boli SLOVÁCI. Získavali informácie, vypracovali projekt, rozprávali sa o typických znakoch a jedlách Slovenska. Neušlo ani vymaľovanie slovenského ornamentu, či kroja. Druháci predstavovali POLIAKOV a náš susedný štát Poľsko. Rozprávali sa vo svojej skupinke o Poľsku – jeho polohe v Európe, jazyku, krajine, mene, riekach, pohoriach, najväčších mestách a naučili sa aj zopár poľských slov. Dozvedeli sa, že kreslená rozprávka Lolek a Bolek bola vytvorená v Poľsku. NEMCI boli tretiaci. Na návštevu k nám prišla pani učiteľka zo škôlky, ktorá ovládala nemecký jazyk. Práve v ňom nám porozprávala o škole v Nemecku. Následne tretiaci dopĺňali údaje o Nemecku z internetu. Štvrtáci predstavovali Anglicko – jeho polohu, krátku históriu, typické budovy. Všetci sme sa dozvedeli, z čoho sa skladajú anglické raňajky. Po skončení aktivít v skupinách každý „štát – trieda“ predstavili svoje informácie. Na záver pani učiteľka navarila originálny anglický čierny čaj, nebol síce o piatej, ale svoje čaro doniesol. Za odmenu pre všetkých bola rozprávky v poľskom jazyku „ Bolek i Lolek w Europie w krolestwie posejdona “. 

            Fotogaléria

          • AKCIA ŠKD - 21.9.2018 - Moje povolanie

          • Deň sv. Matúša je sviatkom všetkých bankárov, účtovníkov, colníkov... Preto sme sa rozhodli tento deň spojiť s témou našej akcie MOJE POVOLANIE a pozvali k nám pani Molčanovu, ktorá je účtovníčkou. Priblížila nám svoje povolanie a uistila nás, že jej práca je veľmi zaujímavá, je to hra s číslami. Ďakujeme veľmi pekne.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – Deň sv. Floriána v Levoči – 4.5.2018

          • Deň sv. Floriána je sviatkom všetkých hasičov. Sv. Florián je ich patrónom. PZ v Levoči už niekoľko otvára svoje brány v tento sviatok a veľmi pútavou formou prezentuje svoju prácu v akcii. Pre žiakov je to naozaj zaujímavá akcia. Videli sme telefón, ktorým sa prijímajú všetky informácie, sirénu, miestnosti, kde majú uložené všetky potrebné veci všetci hasiči v prípade výjazdu, vyskúšali sedieť v hasičských autách a mali snahu vyliezť na výsuvný rebrík vysoký 30 m. Akcia bola ukončená skutočným zásahom hasičov pri záchrana zranenej osoby z auta a hasenie horiaceho auta. Všetci sme sa mali na čo pozerať, veru radšej sa len pozerať, ako byť skutočným účastným záchrannej akcie. 

            Fotogaléria

          • Zápis detí do MŠ Domaňovce na šk. rok 2018-2019

          • od 30.04.-  31.05. 2018.
            Na zápis je potrebné priniesť vyplnenú:
            Prihlášku dieťaťa do MŠ potvrdenú detským lekárom (potvrdenie o očkovaní dieťaťa) a prefotenú kartičku
            poistenca, fotokópiu rodného listu dieťaťa, vyplnené tlačivo súhlasu so spracovaním osobných údajov.
             
            Prihlášky a tlačivá sú k dispozícií v MŠ, alebo si ich môžete stiahnuť kliknutím TU

            Podmienky na prijatie:
            Do materskej školy možno prijať:
            -  dieťa od troch (s výnimkou mladšie dieťa) do šiestich rokov veku
            -  dieťa, ktorému bol rozhodnutím riaditeľa základnej školy odložený začiatok povinnej školskej dochádzky
            -  dieťa, ktorému bolo rozhodnutím riaditeľa základnej školy dodatočne odložené plnenie povinnej školskej dochádzky
             
            Prednostne sa prijímajú:
            -  deti, ktoré dovŕšili vek 5 rokov  ( predškoláci )
            -  deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou
            -  deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou

            Forma a priebeh zápisu:
            -  deti sa prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží zástupkyni materskej školy 
            -  žiadosť a ďalšie tlačivá obdrží rodič v materskej škole (alebo na stránke školy)
            -  zákonný zástupca predloží spolu so žiadosťou aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast a fotokópiu rodného listu dieťaťa
             
            K zápisu je potrebné priniesť:
            - vyplnenú žiadosť potvrdenú od všeobecného lekára pre deti a dorast
            - prefotený preukaz poistenca (dieťaťa)
            -prefotený rodný list dieťaťa
            - ak ide o dieťa so zdrav. postihnutím, k prihláške je potrebné pripojiť vyjadrenie príslušného zar. výchovného poradenstva a prevencie a vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast; ak ide o dieťa so zmyslovým a telesným postihnutím, vyjadrenie príslušného odborného lekára.
             
            Prijatie dieťaťa:
             Po skončení zápisu riaditeľka ZŠ s MŠ rozhodne o prijatí resp. neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie podľa § 5 ods. 13 písm. a) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, v súlade s § 59 ods. 4 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) v znení neskorších predpisov, v súlade s § 5 ods. 4 písm.
            a) vyhlášky MŠ SR č. 306/2008 Z. z. o materskej škole.
             Písomné rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí dieťaťa do materskej školy  rodičia dostanú  do 30.júna 2018.

          • AKCIA ZŠ S MŠ – SLOVENSKÝ REKORD – 26.3.2018

          • Po niekoľkomesačnej príprave sme predsa dosiahli slovenský rekord s názvom „Najväčší počet veľkonočných vajíčok na strome“. Náš strom krášli 2 888 ks kraslíc. V januári sme oslovili rodičov, starých rodičov, kolegov, priateľov školy s prosbou o prinášanie vyfúknutých vajíčok. Deti, žiaci a učiteľky usilovne pracovali a krášlili vajíčka. Firma Paciga nám doniesla 300 ks vyfúknutých vajíčok. V MŠ sme v jedno popoludnie urobili tvorivú dielňu a počet vymaľovaných vajíčok riadne stúpol. Zapojila sa celá obec. Dnes sme na školskom dvore pod okrášleným stromom uviedli už náš druhý slovenský rekord. K oslave prispel aj krátky program detí, súboru Domaňovčan, ktorý zaspieval krásnu baladu o dňoch veľkého týždňa, ktoré práve prežívame. Aktivitu učiteliek veľmi vyzdvihla vo svojom príhovore aj pani starostka.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – 23.3.2018 – NÁVŠTEVA SPIŠSKEJ KNIŽNICE

          • Marec – mesiac knihy nás priviedol na návštevu do Spišskej knižnice. Odborná pracovníčka detského oddelenia knižnice nás milo privítala a usadila v najvrchnejších priestoroch knižnice. Beseda bola zameraná na život a diela autorky detských kníh – Kristy Bendovej. Deti sa dozvedeli o tom, že hrdina v knihe Šťastný pes bol skutočný pes spisovateľky, že v knihe Opice z našej police sú ukryté zážitky jej vlastných detí, a že Osmijanko bol hrdinom rozhlasových večerníčkov. Deti boli zapájané do besedy čítaním krátkych úryvkov z diel
            autorky.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – DEŇ ZEME – 20.3.2018

          • Už tradične oslavujeme rôznym spôsobom tento medzinárodný sviatok našej Zeme. Tento rok
            sme sa rozhodli o dôkladné upratanie nášho školského dvora a uloženie veľkonočných vajíčok
            z nášho veľkonočného rekordného stromu. Všetky detičky a žiaci usilovne v spolupráci
            s učiteľkami a pánom školníkom splnili cieľ dňa.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – 16.3.2018 - SLÁVIK SLOVENSKA

          • Tento školský rok sme sa zapojili do ďalšej súťaže v rámci Slovenska. Spolu s pani učiteľkou zo ZUŠ Spišský Hrhov, ktorá vyučuje odbor spev na našej škole sme zorganizovali školské kolo súťaže Slávik Slovenska. Do súťaže sa zapojilo 14 žiakov v dvoch kategóriách a 2 detičky z MŠ. Všetci spievali bez doprovodu ľudovú pieseň. Porota pod vedením p. učiteľky spevu zhodnotila výkony všetkých súťažiacich a udelila 5 cien. Dve žiačky sa umiestnili na 1. mieste (I. a II. kategória), jedna žiačka na 2. mieste (I. kategória) a dvaja žiaci na 3. mieste (I.
            kategória). Našu školu na okresnom kole bude reprezentovať Zarka Bednárová a Lucka Gondová.

            Fotogaléria

          • BLAHOŽELANIE

          • Srdečne blahoželáme našej žiačke Dominike Draveckej, ktorá získala v okresnom kole Pytagoriády (P4) 3. miesto.

          • Akcia MŠ: Rodičovské združenie 13.3.2018

          • Dnes sa v materskej škole konalo rodičovské združenie pre rodičov našich predškolákov, spojené s prednáškou pani riaditeľky CPPP v Spišskom Hrhove, PaedDr. Patrície Lorkovej . Ďakujeme za účasť pani starostke Ing. Martine Bednárovej, pani predsedníčke Rady školy Ing Monike Rochovej a všetkým rodičom.

            Fotogaléria

          • Akcia ZŠ s MŠ: Bojujeme proti drogám 13.3.2018

          • "Bojujeme proti drogám", dnes sme sa na netradičnej vyučovacej hodine rozprávali o tom,čo sú drogy, čo spôsobujú, ako vzniká závislosť na tieto návykové látky, prečo sú pre ľudí škodlivé. Deti si vypočuli rozprávku, pozreli film, tvorili plagáty o drogách:)

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ – 22.2.2018 – „VÝMENNÝ DEŇ“

          • Výmenný deň; sa v našej škole už stal tradíciou. Predškoláci s veľkou radosťou prídu navštíviť svojich veľkých školákov do 1. triedy a "privoňať" k veľkej škole. 22. februára 2018 takáto veľká návšteva uskutočnila. Predškoláci si sadli do lavíc vedľa svojich kamarátov prvákov. Pani riaditeľka a pani učiteľka Lucka všetkých privítali a začalo sa vyučovanie - slovenského jazyka, matematiky i prvouky. Vyskúšali si stáť pred tabuľou, hlásiť sa, skontrolovali aktovku i zotreli tabuľu na konci vyučovacej hodiny. Na pamiatku nám
            zanechali svoje podpisy na tabuli. Veríme a budeme veľmi radi, ak sa stanú v novom školskom roku našimi žiakmi.

            Fotogaléria

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ Domaňovce
      • Pevná linka: 053 449 21 84 Mobil: +421 910 918 177
      • Domaňovce 30, Domaňovce 053 02 053 02 Domaňovce Slovakia
      • 42083460
      • 2022636858
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje