• „Najviac kraslíc na strome“

          • Milé deti, rodičia a všetci priaznivci našej školy!
            Tento rok sme sa opäť rozhodli vytvoriť nový rekord „Najviac kraslíc na strome“. V areáli školy by sme chceli vyzdobiť strom s čo najväčším počtom kraslíc. Deti a učiteľky v MŠ a ZŠ nepretržite a intenzívne pracujú na tomto rekorde. 
            Touto cestou Vás, milí rodičia a občania našej obce žiadame o pomoc pri plnení tohto rekordu. Zapojiť sa môžete takým spôsobom, že nám v termíne do 19.3.2018 prinesiete ručne vyrobené kraslice. Zdobené môžu byť akoukoľvek technikou. Pevne veríme, že s Vašou pomocou sa nám podarí vytvoriť nový rekord a dokázať, že hoci sme malou školou a obcou, tak spoločne dokážeme urobiť veľké veci!

          • AKCIA MŠ S ŠKD - 14.2.2018 - Valentín

          • Láska kvitne v každom veku. 14 februára má sviatok svätý Valentín. Je patrónom milujúcich sa
            rodičov, priateľov a ľudí, ktorí sa majú radi. Tento sviatok sme si pripomenuli v ŠKD spolu so svojimi
            kamarátmi z MŠ. Každý z nás si vyrobil malé srdiečko, ktoré sme nalepili na jedno veľké srdce, ktoré
            sme symbolicky venovali všetkým.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ – 13.2.2018 – HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Súťaž v prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín - je známou súťažou medzi žiakmi. Jej úlohou je predovšetkým zvyšovať národné povedomie Slovákov, zlepšovať schopnosť vystupovať pred publikom a vedieť sa prejaviť slovom. Aj naši žiaci každoročne majú možnosť toto všetko absolvovať. Školského kola sa zúčastnili všetci žiaci školy. Víťazmi sa stali len niektorí. Ako publikum sme si pozvali deti z triedy staršej vekovej skupiny a p. učiteľku MŠ ako člena poroty. Žiaci sa predstavili vo väčšej miere prednesom poézie. Udelili sme dve 1. miesta (poézia, próza), tri 2. miesta a dve 3. miesta. Veľkú radosť nám urobili žiaci 1. ročníka, ktorí vystupovali veľmi odvážne, sebavedomo a s dobre vybratým i naučeným textom. Veríme, že v budúcom školskom roku dosiahnu ešte vyššie miesto a budú nás reprezentovať na okresnom kole. V tomto školskom roku sa stali víťazmi Simonka Rumančíková (poézia) a René Čisár (próza).

            Fotogaléria

          • AKCIA ŠKD - 26.1.2018 – „ Mister Auto“

          • V piatok 26.1.2018 sme pre chlapcov v ŠKD zorganizovali malú súťaž MISTER AUTO. Chlapci si
            doniesli svoje naj... auto. Svoje auto predstavili, predviedli, porozprávali o ňom a nakreslili svoje auto
            snov, ale hlavne odpovedali na otázky od našich dievčat. Súťaž zvládli super, za čo dostali pochvalu a
            malú odmenu.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ – 9.2.2018 - KARNEVAL

          • Dnes bolo v našej škole naozaj veselo! Mali sme karneval! Všetky detičky aj pani učiteľky sa zamaskovali a zmenili na rôzne postavičky - čarodejnice, princezné, Minnie, kovboja, človeče nezlob sa, kapitána lode, pirátku, deduška, Fiha tralala, Snehulienka, čašníčka, semafór a iné.  Zatancovali sme si, zasúťažili, vypili ponúknutý čaj od čašníčky, navštívili susedov - stacionár, zaspievali a pochutili si na čerstvo upečených fašiangových šiškách od našich tiet kuchárok. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí zaobstarali svojim detičkám masky, pani učiteľkám za úpravu masiek - maľovanie, česanie :) a vytvorenie super fašiangovej nálady. 
            Viac môžete vidieť kliknutím TU

          • Polročné vysvedčenie – 31.1.2018

          • Päť mesiacov v škole zbehlo ako voda. Sme presne v polroku. Každý sa snažil ako najlepšie vedel a výsledky sú na papieri s názvom „VYSVEDČENIE za 1. polrok“. Tešíme sa, že máme šikovných žiakov, lebo jednotiek bolo neúrekom. Samozrejme našli sa aj iné známky ako „výborné“. Veríme, že v druhom polroku to bude lepšie a s príchodom jari aj väčšia chuť do práce. Zároveň sa zhodnotila zapojenosť všetkých žiakov do súťaží, projektov a pod. Cenu za informatickú súťaž iBobor si odniesla Vanda Kuľová, ktorá získala najviac bodov. Na
            záver slávnosti odovzdávania vysvedčení každý dostal malú sladkú odmenu, aj pani učiteľky.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ – 1.2.2018 – Mobilné planetárium

          • Deti a žiaci našej školy zažili zaujímavý zážitok, keď k nám pricestovalo mobilné planetárium. Prostredie bolo zaujímavé – nafukovacia kupola, ktorá bola nainštalovaná v kultúrnom dome. Deti MŠ v hodinovom predstavení boli oboznámené o vesmíre pre ich vekovú kategóriu. Žiaci ZŠ mali taktiež hodinové predstavenie, ktoré už obsahovalo informácie o vesmíre na odbornejšej úrovni. Program pre obe skupiny bol na výbornej úrovni.
            Ako bonus dostali učiteľky aj pracovné listy, ktoré budú deti a žiaci vypracovávať počas vzdelávacej činnosti.

            Fotogaléria

          • Beseda s pani Mgr. Agnesou Žifčákovou

          • Do našej školy prijala pozvanie pani Agneska Žifčáková, ktorá sa zaoberá  históriou obce Domaňovce, je vedúcou folklórneho súboru Domaňovčan a je aj obecnou kronikárkou. Z rozprávania a fotografií sme sa dozvedeli o tom, ako sa v obci kedysi žilo, aké boli zvyky a tradície, ako sa pracovalo na poli, ako sa ľudia obliekali. Pani Agneska Žifčáková deťom odpovedala na všetky ich zvedavé otázky a potom sme si všetci pochutnali na chutných koláčikoch:)

            Fotogaléria

          • Novoročná kvapka krvi

          • 19. januára 2018 mali možnosť obyvatelia Domaňoviec darovať krv a tak niekomu možno aj zachrániť život. Naše pani učiteľky a rodičia sa tiež rozhodli podporiť túto peknú akciu a my deti sme boli pritom:)

            Fotogaléria

          • Akcia ZŠ – 14.1.2018 – Návšteva Tatranskej galérie v Poprade

          • V decembri sa škola zapojila do súťaže vyhlásenej Tatranskou galériou v Poprade na tému Anjel Vianoc 2017. Téma sa nám zapáčila a vyzvali sme aj rodičov. Veru boli aktívni, za čo im znovu veľmi ďakujeme.Najzaujímavejšie práce sme odviezli do Popradu. Neboli to len výkresy, ale aj 3D anjeli. Keďže sme boli aj vyhodnotení (viď článok Anjel Vianoc 2017), tak sme boli zvedaví, ako vyzerajú aj ostatní súťažní anjeli. Ochota vycestovať vlakom do Popradu zo strany detí bola obrovská. 14.1.2018 o 12.50 hod nás za krásneho mrazivého, ale slnečného počasia odviezol osobný vlak zo Spišskej Novej Vsi do Popradu. Návšteva prebehla presne podľa plánu – výstava – posedenie pri koláčiku a horúcej čokoláde, či káve v cukrárni – prechádzka mestom a cesta osobným vlakom späť. Všetko sa nám páčilo a po ceste sme už všetci rozmýšľali, čo podnikneme v nasledujúcom období.

            Fotogaléria

          • Akcia ZŠ s MŠ – 22.12.2017 – Koledovanie

          • So starým rokom sme sa rozlúčili ako sa sluší a patrí. 17.12.2017 sme pozvali celú obec na Vianočnú akadémiu, ktorá sa uskutočnila v kultúrnom dome. Predstavili sa v nej deti z DFS Slniečko v pásme „Na Luciu“, potom sa predstavili detičky z triedy mladšej vekovej skupiny a staršej vekovej skupiny a zavŕšili to žiaci základnej školy. Vianočná akadémia bola utkaná z básní, vianočných piesní, želaní i tanca. Po ukončení boli všetci pozvaní na chutný čaj, punč i sladké dobroty od šikovných mamičiek. Každoročne je vianočný program obohatený o vianočné trhy – výrobky z tvorivých rúk učiteliek školy a detí.
            V posledný školský deň roku 2017 sme sa so žiakmi – spevákmi a super harmonikárom vybrali koledovať k občanom obce. Všetci nás prijali s radosťou a starkí si aj s nami zaspievali, veru aj so slzami v očiach.
            Všetky deti počas decembra napísali svoje vianočné prosby, ktoré budú vložené do modlitieb na detskej svätej omši 12.1.2018.
            Všetkým našich priaznivcom želáme veľa radosti z ratolestí, rodinnej pohody, primeranej pracovnej vyťaženosti, dostatok šťastia a málo starostí. A k tomu veľa Božích milostí.
            Fotogaléria

          • Akcia MŠ a ŠKD – 18.12.2017 – „Pečenie sladkých medovníkov“

          • Každý z nás sa isto teší na príchod Vianoc. Ako tradične k Vianociam nemôže chýbať  pečenie medovníkov. Jeden krásny predvianočný čas sa naša MŠ premenila na vôňu vianočnej atmosféry, kde sme spolu so svojimi kamarátmi z ŠKD piekli medovníčky. Deťom sa pečenie a vykrajovanie medovníkov veľmi páčilo. Tento predvianočný čas, bol pre nás všetkých veľmi príjemný, nakoľko sa všetci tešíme na Vianoce.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – 6.12.2017 - ANJEL VIANOC 2017

          • Tatranská galéria v Poprade vyhlásila umeleckú súťaž na tému Anjel Vianoc 2017 v celoslovenskej pôsobnosti. Do tejto súťaže sa zapojili nielen naši žiaci školy, ŠKD, ZÚ, ale aj rodičia, za čo sme im veľmi vďační. Vidíme, že aktivity školy zaujímajú aj rodičov. V škole prebehlo školské kolo a najzaujímavejších anjelov sme odviezli do galérie. Veru radosť bola veľká. Práce detí a rodičov sa umiestnili za 1. stupeň na 2. mieste (Martin Krompaščík pod vedením mamky), na 3. mieste – deti ŠKD a ZÚ Školáčik pod vedením Mgr. Pavluvčíkovej. V kategórii materská škola získala čestné uznanie Dianka Gondová pod vedením p. uč. Hradiskej. Ceny si boli prevziať osobne 6.12.2017. Výstava anjelov potrvá do 31.1.2018, na ktorú ste všetci srdečne pozvaní.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ – 5.12.2017 – PRIVÍTANIE MIKULÁŠA

          • 5.12.2017 po detskej svätej omši v kostole sme privítali za účasti všetkých detí obce Mikuláša s dvoma anjelikmi – pomocníkmi. Slávnosť umocňoval spev detského zboru a hudobníkov. Tak, ako je vo zvyku deti Mikulášovi zaspievali, zaprednášali a za odmenu dostali veľký balíček sladkostí. Mikuláš bol veľmi milo prekvapený zo šikovnosti detí. Na záver Mikuláš v sprievode všetkých detí a dospelých pristúpil k obecnému vianočnému stromčeku. Po odpočítaní od 10 – 0 sa stromček krásne rozžiaril. Nech svieti a skrášľuje obec počas celých krásnych sviatkov – Vianoc.

            Fotogaléria

          • Zdobenie VIANOČNÉHO STROMČEKA v MŠ.

          • Kde sa vzal,tu savzal, stromček nám už zrazu stál. Už sa celý ligoce, na blízku sú Vianoce. Deti s rožiarenými očkamí a veľou radosťou ozdobovali vianočný stromček. V každej vianočnej guľočke sa ukrylo vianočné prianie.

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ: V zdravom tele, zdravý duch

          • Privítali sme v našej škôlke kamarátov z MŠ v Klčove, ktorí si s nami zasúťažili. Rozprávali sme sa o zdravej výžive, pochutnávali sme si na ovocí a zeleninke, liečili sme choré bábiky(lebo všetci chceli byť lekári, no nikto nechcel byť pacient:):):) Veľa času trávime aj na čerstvom vzduchu, najradšej sa vozíme na odrážadlách.

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ: Zúbková víla

          • Naša pani učiteľka napísala list, ktorý poslala Zúbkovej víle a pozvala ju do našej škôlky. Zúbková víla prijatie pozvala a prišla sa presvedčiť o tom, že v našej škôlke majú deti skutočne zdravé zúbky, o ktoré sa poctivo starajú a pravidelne si ich čistia. Zúbková víla nenašla v našej škôlke ani jediného Zubožrúta! Pozrela si každú pusinku a pochválila nás. Ukázala nám,ako si máme správne čistiť zúbky, nesmieme pri čistení zabudnúť na medzizubné priestory a jazyk. Potom sa s nami rozlúčila a odletela naspäť do Zúbkovej krajiny:)

            Fotogaléria

          • AKCIA ŠKD - 10.11.2017- MISS BÁBIKA

          • V ŠKD sme pre dievčatá pripravili zaujímavé a zábavné podujatie „Miss bábika“. Úlohou dievčat bolo predstaviť svoju bábiku, predviesť ako sa o ňu starajú, zaspievať uspávanku, museli uplatniť svoju kreativitu a odpovedať aj na otázky našej porote. Po dlhom a náročnom rozhodovaní sa na prvom mieste umiestnila Lianka Bednárová. Druhé miesto obsadila Karolínka Kočišová a na treťom mieste sa umiestnila Lianka Farkašovská. Všetkým oceneným aj zúčastneným srdečne blahoželáme a už teraz sa tešíme na budúce malé
            mamičky.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – 2.11.2017 – Návšteva SOŠ ekonomickej v SNV – Včelnica

          • V marci 2017 sme urputne bojovali o víťazstvo v projekte Gesto pre mesto, v ktorom sme chceli získať 1 000 € na Ekoučebňu. Našim veľkým súperom sa stala SOŠ ekonomická v SNV, ktorá bojovala za svoju Včelnicu. Aj napriek tomu, že ich je nepomerne viac ako nás, boli sme pre nich veľmi silný súper. Naozaj ešte raz chceme vysloviť obrovské poďakovanie všetkým, ktorí nám pomáhali získavať každý hlas. 2.11.2017 bolo na spomínanej škole slávnostné ukončenie včelárskej sezóny práve v novej Včelnici. SOŠ nás pozvala na túto slávnosť a my sme toto pozvanie prijali. Našim žiakom veľkí žiaci vysvetlili v skratke starostlivosť o včielky, predstavili ich produkty a informovali nás o veľkom bohatstve, ktoré v ich produktoch máme. Cestou späť sme si zašli do Spišskej knižnice a zoznámili sa s priestormi a širokou ponukou literatúry pre deti. Počasie nám žičilo – všetko bolo super.

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ: Deň úcty k starším 15.10.2017

          • Deň tvojho sviatku, starká najdrahšia, radosti veľa vždy nám prináša. S láskou a úctou prichádzame poďakovať sa starej mame. Za všetku lásku, všetky obete. Niet veru lepšej starkej na svete. Veď každá chvíľka v tvojom náručí na dlhý čas nám šťastie zaručí.

            Fotogaléria

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ Domaňovce
      • Pevná linka: 053 449 21 84 Mobil: +421 910 918 177
      • Domaňovce 30, Domaňovce 053 02 053 02 Domaňovce Slovakia
      • 42083460
      • 2022636858
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje