• Akcia ZŠ a MŠ: Karneval

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide,
            kto nemá kožuška zima mu bude.
            Ja nemám, ja nemám, len sa tak trasiem,
            dajte mi slaninky, nech sa popasiem.
            Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy,
            jedni pijú, druhí jedia za stolom klobásy.
            Tuto nám nedali, tuto nám dajú,
            tu koňa zabili, tu rebrá majú.

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ: Bojujeme proti drogám

          • Od 2.2. do 5.2 2016 sme sa my maličkí rozprávali o škodlivosti drog. Učili sme sa, aké sú cigarety a alkohol škodlivé. Rozprávali sme o tom, ako drogy odmietneme a ako sa im vyhneme. Spoločne sme vytvorili veľkú cigaretu a nástenku s protidrogovou tématikou.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ – ŠALIANSKY MAŤKO

          • 26.1.2016

            Ďakujeme žiakovi tretieho ročníka Jožkovi Topolimu za reprezentáciu školy v prednese povesti na súťaži Šaliansky Maťko, ktorá sa uskutočnila v Mestskom divadle Levoča dňa 26.1.2016. Aj napriek tomu, že sme si nepriniesli pomyselnú víťaznú medailu, mali sme veľkú radosť z Jožkovej účasti, získali sme nové skúsenosti, ktoré využijeme pri príprave v ďalších ročníkoch súťaže.

            Video

          • Akcia ŠKD - Čitateľský týždeň

          • 11.1. – 15.1. 2016

            V dňoch 11.1. – 15.1. 2016 sa v školskom klube uskutočnil  projekt podporujúci vzťah žiakov ku knihám, k čítaniu – Čitateľský týždeň. Počas tohto týždňa si žiaci do školského klubu priniesli svoje obľúbené knihy. Vždy sme si našli chvíľu, kedy sme sa do nich začítali. Boli to pekne chvíle strávené s knihou.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ: Vianočný program – vianočné trhy

          • Pokojná a slávnostná nedeľná atmosféra bola našou spoločnou rozlúčkou so starým rokom. Ďakujeme všetkým šikovným deťom a žiakom, rodičom a starým rodičom, učiteľom a všetkým hosťom za účasť, potlesk a dobrú náladu. Osobitne ďakujeme za účasť na vianočných trhoch, kde ste ocenili snahu detí a pani učiteliek kúpou výrobku a tým prispeli do školskej pokladničky. S radosťou si vyberieme spoločný darček pre deti MŠ a ZŠ, ktorý poteší všetkých. ĎAKUJEME.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A ZUŠ SPIŠSKÝ HRHOV – Návšteva galérie

          • Ku klasickému vyučovaniu na našej škole patrí aj vyučovanie výtvarného a tanečného odboru ZUŠ Spišský Hrhov. Výtvarný odbor – žiakov 2. a 3. ročníka vyučuje p. uč. Frančák, ktorý je zároveň sochárom. Čo to pre nás znamená? Mgr. Frančák so svojim kolegom – maliarom inštaloval pred krátkym časom výstavu sôch a obrazov v levočskej galérii. Slovo dalo slovo a vybrali sme sa spolu so žiakmi do Levoče. Mali sme jedinečnú možnosť, pretože výstavou nás sprevádzal samotný autor. Porozprával nám ako jednotlivé diela vznikali a prečo. Na záver sa žiaci pokúsili zachytiť na papier to, čo ich najviac zaujalo. Spoločná fotka s autorom je toho dôkazom. Keďže na autobusový spoj by sme dlho čakali, vybrali sme sa do blízkej cukrárne na sladkú „mlsanicu“ v podobe zákuska. Naozaj sa tešíme, že žiaci mohli vidieť svojho učiteľa aj z inej pozície, z pozície umelca.

             Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ A MŠ – Jezuliatko

          • Blížia sa najkrajšie sviatky roka pre malých aj veľkých – Vianoce. Začínajú sa piecť samé dobroty a skrášľovať príbytky. Avšak cieľom Vianoc je skrášliť si aj ten svoj „vnútorný“ príbytok. Jednou takouto „vianočnou ikebanou vnútorného príbytku“ bola aj účasť detí z materskej školy – veľká trieda a žiakov 3. a 4. ročníka ZŠ na hudobno-tanečnej divadelnej rozprávke s pesničkami podľa hry Ferka Urbánka o najkrajšom vianočnom príbehu všetkých čias. Názov rozprávky znel „Jezuliatko“. Hercami a spevákmi tohto krásneho dielka boli žiaci ZUŠ Smižany. Tešíme sa, že žiačka našej školy Zinka Bazárová v tomto diele vystupovala. Tento program sme realizovali aj so spoluúčasťou detí a pani učiteliek z MŠ Nemešany. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • AKCIA ZŠ A MŠ – Privítanie Mikuláša Mikuláš, Mikuláš, čo v tom vreci máš?

          • Takto a podobne sa ozývalo na detskej svätej omši, na konci ktorej sme privítali v Domaňovciach Mikuláša. Mikuláš prišiel aj s dvoma pomocníkmi – anjelikmi, ktorí so sebou doniesli v obrovskom koši plno darčekov. Samozrejme, kto chcel darček, musel si ho zaslúžiť peknou pesničkou. Balíčkov chtivých detí bolo dosť. Ako prvé sa predstavili deti v predškolskom veku – pani učiteľky z materskej školy ich naučili básničky a pesničky. Ako ďalší sa predstavili všetci, ktorí sú žiakmi 1. stupňa a poslední boli žiaci 2. stupňa. Tí už pristúpili s väčším ostychom, avšak keď chceli darček – museli. Veru každému sa darček dostal. Na záver sme spolu s Mikulášom vyšli z kostola a spoločne zaspievali pri rozsvietenom obecnom stromčeku, ktorý ďalší rok bude symbolizovať tie najkrajšie sviatky roka.

             

          • Akcia ŠKD: Šarkaniáda

          • V jedno krásne jesenné dopoludnie svietilo slniečko a fúkal príjemný vietor. Bolo to  ideálne počasie na púšťanie šarkanov. Rozhodli sme sa vybehnúť na lúku, a nechať lietať našich šarkanov vysoko na oblohe. Šarkany boli krásne, jeden krajší, než ten druhý. Tešili sme sa a preháňali našich šarkanov hore- dole. Aj keď naše krásne šarkany boli viac pri zemi ako na oblohe, deti mali obrovskú radosť a ešte dlho budú spomínať na zábavnú Šarkaniádu.

          • Akcia MŠ: Deň so starými rodičmi

          • Veselo je s babkou,

            Tvrdá kôra na chlebe a v tej kôre striedka,
            veselo je na svete tomu, kto má babku, dedka.
            Rastie konár na strome, na konári list,
            veselý je celý dom, keď má dedko s babkou prísť.

            Pri príležitosti októbra mesiaca úcty k starším sme si do našej školy v dopoludňajších hodinách pozvali babičky a deduškov. O program sa postaral folklórny súbor Domaňovčan, v ktorom pôsobia pani Žifčáková, pani Hradiská a pani Ružbacká. Ukázali nám spôsob, ako sa kedysi piekol chlieb. Vystúpenie sprevádzali deti zo škôlky ľudovými piesňami. Na vystúpenie sa prišli pozrieť aj žiaci 2-4 roč. so svojimi pani učiteľkami. Po vystúpení mali babky, dedkovia a deti MŠ pripravené občerstvenie v podobe kysnutého pečiva a čaju. Vnuci a vnučky sa so starými rodičmi zahrali v našej škôlke.

          • Akcia MŠ: Deň jablka

          • Jedno popoludnie sme navštívili našich kamarátov v školskom klube a užili sme si kopec zábavy. Tvorili sme veselé jabĺčka, rozprávali sme o tom, aké vitamíny majú jabĺčka a prečo je dôležité zjesť aspoň jedno jabĺčko denne. Maľovali sme, strihali, lepili a spolu si aj zaspievali pesničku o červenom jabĺčku. Veľkáči z ŠKD vytvorili strom, na ktorý sme my maličkí popripínali naše jabĺčka.

          • AKCIA MŠ A ŠKD: Veselé zúbky – 20.11.2015

          • A zas nám bolo veselo... Opäť sme sa stretli na spoločnej akcii tentoraz v škôlke. Na úvod sme si porozprávali niečo o našich zúbkoch, pozreli pripravené video. Mať zdravé zúbky a nebáť sa  zubára – to by chceli všetky deti. Základom zdravých zubov je zvládnutie správnej techniky čistenia a celkovej starostlivosti o chrup. Správne čistenie sme si aj my vyskúšali. Na záver sme si zaspievali veselú pesničku o zúbkoch.

            Fotogaléria

          • AKCIA ŠKD: Vtáčie kŕmidlá  – 19.11.2015

          • Sedí vrabec na haluzi smutne čviriká,
            tlačí sa mu pod krídelká zima veliká.
            „Nasypme mu deti, omrviniek pár,
            nech si zobne, lebo ešte ďaleko je jar...“

             Zima už klope na dvere a s ňou prichádza obdobie, keď mnohí z nás myslia aj na zvieraciu ríšu a snažia sa zvieratám pomôcť prežiť blížiace sa studené mesiace. Preto sa aj naše deti rozhodli, že sa   postarajú o vtáčiky, ktoré u nás zostávajú v zime. Vyrobili im kŕmidlá z plastových fliaš, do ktorých vložili vhodnú potravu. Kŕmidlá umiestnili na školský dvor. Počas celej zimy budú pozorovať vtáčiky a do kŕmidiel dopĺňať krmivo.  

            Fotogaléria

          • Akcia MŠ: Jesenné dielko

          • ,,Jeseň pani bohatá, farbí listy do zlata,
                premaľúva celý sad.“

            V mesiaci október v MŠ prebehla akcia ,, Jesenné dielko“. Počas celého mesiaca mali deti so svojimi rodičmi možnosť vytvoriť kreatívne práce z prírodných materiálov. Deti nám doniesli krásne ikebany, venčeky, kytice, zvieratká z prírodných materiálov, jedno krajšie, než to druhé. Všetky deti boli odmenené diplomami , knihami a omaľovánkami. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí venovali čas svojim deťom pri tvorbe dielok a veríme, že sa dobre zabavili a užili si to spoločne. Zúčastneným deťom blahoželáme a ďakujeme rodičom.

            Fotogaléria

          • AKCIA ZŠ S MŠ: Návšteva misionára – 21.10.2015

          • Farnosť Domaňovce v dňoch 19.10. – 25.10. 2015 žili duchovnejšie ako cez ostatné týždne v roku. Prečo? V obci prebiehali misie pod vedením bratov Pallotínov zo Smižian. Misionári sa prihovárali nielen dospelým veriacim, ale aj deťom. V stredu 21.10.2015 navštívili aj našu základnú a materskú školu. Deti sa veru ani trošku nehanbili a detsky si „poklábosili“ s misionárom. Žiaci v ZŠ prežili spolu s misionárom hodinu náboženskej výchovy. Radosť z prežitého bola na oboch stranách.

            Fotogaléria

          • Týždeň zdravej výživy

          • V mesiaci október sme  my škôlkari veľa tvorili. Veľa sme sa hrali a zároveň sa učili, čo je pre naše zdravie prospešné a naopak, čo nášmu zdraviu škodí. Rozprávali sme o ovocí a zeleninke plnej vitamínov, ale aj o sladkostiach, z ktorých sa nám kazia zúbky. Vytvorili sme si ,,Zdravkov“- časopisy o zdraví, tvorili sme ,,Vitamínkov“, ale aj bacila ,,Cyrila“. Vyrobili sme veľké plagáty na nástenku, pripravili sme zdravé nátierky, ktoré sme spoločne ochutnávali aj s našimi rodičmi.

            Fotogaléria

             

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ Domaňovce
      • Pevná linka: 053 449 21 84 Mobil: +421 910 918 177
      • Domaňovce 30, Domaňovce 053 02 053 02 Domaňovce Slovakia
      • 42083460
      • 2022636858
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje